Η νέα Skoda Superb έρχεται το φθινόπωρο (video)

Η ναυαρχίδα της Skoda πλειοδοτεί σε χώρους, άνεση, εξοπλισμό, οικονομία και επιδόσεις, όντας πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ.

Η Skoda ανακοίνωσε την έναρξη των πωλήσεων της νέας Superb το Φθινόπωρο, και παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα τα πλήρη χαρακτηριστικά του νέου κορυφαίου της μοντέλου. Σημαντικά ελαφρύτερη, πιο άνετη, πλήρως εξοπλισμένη και με νέους κινητήρες Euro 6, η Superb με το αμάξωμα των 4,85 μέτρων στην έκδοση Greenline έχει μέση κατανάλωση 3,7 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 μόλις 95 γρ./χλμ. Φυσικά, δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας!

Με αυξημένους χώρους και όγκο πορτμπαγκάζ που φτάνει στα 625 λίτρα, η Superb τρίτης γενιάς είναι ο ορισμός της οικογενειακής λιμουζίνας. Η γκάμα των κινητήρων της ξεκινά από τα 1.4 λίτρα (125 ίππους) και φτάνει έως και τους 280 ίππους, ενώ οι κινητήρες diesel από τα 1.6 λίτρα (120 ίπποι) και φτάνουν στα 2.0 με απόδοση έως 190 ίππους. Τέσσερις κινητήρες (1.4 TSI/150hp, 2.0 TSI/280hp, 2.0 TDI/150hp και 2.0 TDI/190hp) μπορούν να συνδυαστούν και με το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης βασισμένο στον συμπλέκτη Haldex 5ης γενιάς, ενώ τα κιβώτια είναι χειροκίνητα έξι σχέσεων ή αυτόματα DSG.

Η νέα Superb, χάρη στο νέο πλαίσιο MQB είναι κατά 75 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με το μοντέλο δεύτερης γενιάς, ενώ ο συντελεστής οπισθέλκουσας 0,275 την καθιστά εξαιρετικά αποδοτική και ήσυχη στις υψηλές ταχύτητες. Η σχεδίαση του αμαξώματος είναι ιδιαίτερα κομψή και λειτουργική, ενώ ο εξοπλισμός, τόσο για την άνεση όσο και για την ασφάλεια είναι κορυφαίος.

Στο στάνταρ εξοπλισμό η Superb διαθέτει το Ηλεκτρονικό Σύστημα Eυστάθειας (ESC) και το Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων (Multi-Collision Brake), Σύστημα Πρόσθιας Προειδοποίησης Κινδύνου με Αυτόνομη Πέδηση (Front Assist με City Emergency Brake), Σύστημα Ελέγχου Πίεσης Ελαστικών (Tyre Pressure Monitoring), επτά αερόσακοι, πέντε ζώνες ασφαλείας τριών σημείων και προσκέφαλα ασφαλείας. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό XDS+ αποτελεί στάνταρ στοιχείο, ενώ ο Περιοριστής Ταχύτητας (Speedlimiter) είναι διαθέσιμος από την έκδοση εξοπλισμού Ambition και πάνω.

Η λίστα με τον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα υποβοήθησης. Το Αυτόματο Σύστημα Διατήρησης Ταχύτητας (Adaptive Cruise Control ή ACC), το Σύστημα Προστασίας Επιβατών (Crew Protect Assist), το Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Assist), το Σύστημα Έντονου Κυκλοφοριακού Φόρτου (Traffic Jam Assist), το νέο Σύστημα Επείγουσας Κατάστασης (Emergency Assist), το νέο Σύστημα Ανίχνευσης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Detect), το Σύστημα Οπίσθιας Προειδοποίησης (Rear Traffic Alert) και το Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Alert).

Προαιρετικά, τα φώτα πορείας (μεγάλη σκάλα) μπορούν να ελέγχονται ηλεκτρονικά – μέσω του Συστήματος Υποβοήθησης (Light Assist) ή του προηγμένου Έξυπνου Φωτισμού (Smart Light Assist). Στο πίσω μέρος τα LED στοιχεία ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων, όπως και οι δύο ανακλαστήρες στα πλαϊνά του πίσω προφυλακτήρα.

Εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία άνεσης του μοντέλου, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και για πρώτη φορά σε Skoda επιλογή διαφόρων προγραμμάτων οδήγησης, Driving Mode Select.

Πηγή: gazzetta.gr