Τα χαρακτηριστικά της νέας Ford Mustang (video)

Η Fοrd Europe, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αποκάλυψε χθες στη Γερμανία τα χαρακτηριστικά της Mustang για την Ευρώπη.

Με δύο κινητήρες, σε coupe και cabriolet, θα διατίθεται η νέα Ford Mustang στην Ευρώπη από τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα, η βασική έκδοση θα έχει το νέο τετρακύλινδρο κινητήρα 2.3 λίτρων EcoBoost με ισχύ 317 ίππους και ροπή 432 Nm, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμος και ο V8 των 5.0 λίτρων με ισχύ 421 ίππων και ροπή 530 Nm. Οι επιδόσεις του μικρού κινητήρα είναι τελική ταχύτητα 235 χλμ./ώρα, επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,8” και κατανάλωση  8,0  l/100 km με εκπομπές CO2 179 g/km, ενώ με τον V8 η τελική ανεβαίνει στα 250 χλμ./ώρα, η επιτάχυνση 0-100 km/h πέφτει στα 4,8”, και έτσι το Mustang είναι το ταχύτερο Ford μαζικής παραγωγής όλων των εποχών, που διατίθεται στην Ευρώπη. Οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα ιδιαίτερα βελτιωμένο χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο με δυνατότητα αλλαγών από το τιμόνι, αμφότερα 6 σχέσεων.

Ήδη πάνω από 2.200 πελάτες στην Ευρώπη έχουν παραγγείλει τις νέες Mustang fastback και cabrio, που αναμένεται να είναι από τα πλέον επιτυχημένα σπορ αυτοκίνητα. Η Ford έχει προικίσει το νέο της μοντέλο με ό,τι χρειάζεται ο απαιτητικός ευρωπαίος οδηγός, όπως επιλογή Normal, Sport+, Track και Snow/Wet για τα προγράμματα οδήγησης, αλλά και Track Apps, που θα περιλαμβάνουν Launch Control για κορυφαίες επιδόσεις κατά την εκκίνηση, όργανο μέτρησης επιτάχυνσης για καταγραφή των δυνάμεων επιτάχυνσης και Line Lock για ζέσταμα των πίσω ελαστικών.

Η Ford Mustang χρησιμοποιεί πίσω ανάρτηση integral-link, που συνδυάζει ιδανικά την άνεση και την ιδανική πρόσφυση, και γόνατα MacPherson με διπλούς σφαιρικούς συνδέσμους που επιτρέπουν τη χρήση μεγάλων ισχυρών φρένων, χωρίς να επηρεάζεται η αίσθηση του τιμονιού. Η δομή του αμαξώματος είναι 28% πιο άκαμπτη από της προηγούμενης γενιάς, ενώ η κατανομή του βάρους 53:47 εμπρός πίσω στην έκδοση 2.3 EcoBoost πλησιάζει το ιδανικό, συμβάλλοντας στην ταχύτερη απόκριση κατά την αλλαγή κατεύθυνσης  και στην ακρίβεια των αντιδράσεων. Για τη συγκράτηση του βάρους σε χαμηλό επίπεδο χρησιμοποιείται αλουμίνιο στο καπό, τα εμπρός φτερά, την ανάρτηση, το κιβώτιο και τα φρένα.

H Ford Mustang κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Flat Rock στο Michigan των ΗΠΑ. Για την ευρωπαϊκή αγορά έχουν επιλεγεί ειδικά χρώματα σε 10 εξωτερικές αποχρώσεις, στάνταρ ζάντες 19 ιντσών, αυτόματοι προβολείς HID, διζωνικός έλεγχος κλιματισμού, πίσω φώτα LED και πίσω διαχύτης. Η λίστα του βασικού εξοπλισμού περιλαμβάνει επίσης σύστημα ήχου με 9 ηχεία, και σύστημα infotainment SYNC2 με έγχρωμη οθόνη αφής 8-ιντσών. Οι τιμές στην Ευρώπη ξεκινούν από τα 34.000€.

Πηγή: gazzetta.gr