Με αυτόματο κιβώτιο Easytronic 3.0 το Opel Adam

Με το νέο αυτόματο κιβώτιο Easytronic 3.0, το Opel Adam συνδυάζει την ευκολία με το χαμηλό βάρος ενός χειροκίνητου κιβωτίου.

Γρήγορο, αυτόματο και εξαιρετικά οικονομικό, το νέο κιβώτιο πέντε σχέσεων Easytronic 3.0 για το Opel Adam συνδυάζει μοναδικά πλεονεκτήματα, όπως την άνεση ενός αυτόματου με την απόδοση ενός μηχανικού κιβωτίου. Το Opel Easytronic 3.0 βασίζεται στη φιλοσοφία ενός μηχανικού κιβωτίου με χαμηλή εσωτερική τριβή και έχει εξελιχθεί ώστε να συνεργάζεται ιδανικά με κινητήρες χαμηλού κυβισμού. Στο αυτόματο πρόγραμμα ένας ηλεκτροϋδραυλικός μηχανισμός αναλαμβάνει τις λειτουργίες αλλαγής των σχέσεων, καθώς και αυτή του συμβατικού συμπλέκτη. Τα ηλεκτρονικά του κιβωτίου επιλέγουν αυτόματα την πιο αποδοτική σχέση για τις δεδομένες συνθήκες, συμβάλλοντας σε μία πολύ οικονομική οδήγηση. Τα εξελιγμένα υδραυλικά κυκλώματα  προσφέρουν ιδανικές και γρήγορες αλλαγές σχέσεων, τόσο στην αυτόματη λειτουργία όσο και στη χειροκίνητη. Σε συνδυασμό με την τεχνολογία Start/Stop, το Easytronic 3.0 μειώνει την κατανάλωση ακόμα περισσότερο κυρίως σε συνθήκες οδήγησης πόλης. Με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης των 1.4 λίτρων με ισχύ 87 ίππων, μειώνει την κατανάλωση μέχρι 0,4 λ./ 100 χλμ.  στο μικτό κύκλο συγκριτικά με ένα πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Έτσι το ADAM 1.4 ecoFLEX με Start/Stop καταναλώνει 4,7 lit / 100 km και εκπέμπει 109 g CO2 / km.

Το νέο Easytronic 3 προσφέρει αυξημένη άνεση στην οδήγηση, ειδικά σε αστικές συνθήκες και εντυπωσιάζει με τους μειωμένους χρόνους αντίδρασης που επιτρέπουν ταχύτερες και πιο ομαλές αλλαγές σχέσεων. Αυτό έγινε εφικτό  χάρη στο νέο μηχανισμό αλλαγής των σχέσεων, τη συμβολή μιας βελτιωμένης τεχνολογίας αισθητήρα και ελέγχου και του πλήρως ανανεωμένου, μηχανικού βασικού κιβωτίου. Επιπλέον, το Easytronic 3.0 προσφέρει πρόγραμμα αργής κίνησης ‘creep’ παρόμοιο με ενός αυτόματου κιβωτίου για αργούς ελιγμούς. Στην Ελλάδα το Adam με το νέο κιβώτιο Easytronic 3 κοστίζει από 13.248€ με όφελος απόσυρσης.

Πηγή: gazzetta.gr