Στις 25 Απριλίου το Seat Leon Eurocup

Η δεύτερη αγωνιστική σεζόν του Πρωταθλήματος Seat Leon Eurocup θα ξεκινήσει στις 25 Απριλίου στην πίστα Paul Ricard της Γαλλίας.

Το Seat Leon Eurocup 2015 είναι πρωτάθλημα ενιαίου τύπου που διοργανώνεται από την Seat Sport για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και θα ξεκινήσει τη δεύτερη αγωνιστική του σεζόν στις 25 Απριλίου. Ο πρώτος από τους επτά γύρους θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Paul Ricard στη Γαλλία το επόμενο Σαββατοκύριακο (25 & 26 Απριλίου). Μετά την επιτυχία της εναρκτήριας αγωνιστικής σεζόν το προηγούμενο έτος, το Πρωτάθλημα 2015 υπόσχεται περισσότερη δράση και συγκινήσεις, με έναν αγώνα περισσότερο σε σύγκριση με το 2014 και 30 οδηγούς από 15 χώρες στην εκκίνηση.

Το Seat Leon Cup Racer συνδυάζει την εντυπωσιακή σχεδίαση με έναν εξαιρετικά ισχυρό κινητήρα. Παρότι έχει αναπτυχθεί από το μηδέν από την Seat Sport ως ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο, το Cup Racer είναι στενά συνδεδεμένο με το Leon Cupra. Το προσθιοκίνητο Seat Leon Cup Racer εφοδιάζεται με έναν δίλιτρο, τετρακύλινδρο κινητήρα turbo με μέγιστη ισχύ 330 ίππων αι μέγιστη ροπή 400 Nm. Η μετάδοση γίνεται από ένα 6-τάχυτο κιβώτιο. To βάρος περιορίζεται στα μόλις 1.150 κιλά, ενώ στο εσωτερικό το rollcage είναι πιστοποιημένο από την FIA. Το αυτοκίνητο βασίζεται στο Leon παραγωγής, αλλά είναι 16,6 εκ. φαρδύτερο και διαθέτει τροχούς 18 ιντσών.

Το φετινό πρωτάθλημα θα φιλοξενηθεί σε 7 από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πίστες στις παρακάτω ημερομηνίες:

·         25-26 Απριλίου, Paul Ricard (Γαλλία)

·         9-10 Μαΐου, Estoril (Πορτογαλία)

·         6-7 Ιουνίου, Silverstone  (Ηνωμένο Βασίλειο)

·         4-5 Ιουλίου, Red Bull Ring (Αυστρία)

·         19-20 Σεπτεμβρίου, Nürburgring (Γερμανία)

·         3-4 Οκτωβρίου, Monza (Ιταλία)

·         31 Οκτωβρίου/1 Νοεμβρίου, Βαρκελώνη (Ισπανία)

Πηγή: gazzetta.gr