Με 675 ίππους η McLaren 675LT υπόσχεται εξωπραγματικές επιδόσεις και πλέον κοιτά στα μάτια τον ανταγωνισμό της Emilia Romagna!

Tην είδαμε για πρώτη φορά στην Γενεύη πριν από λίγους μήνες. Έπρεπε όμως να γίνουν γνωστές οι επιδόσεις της για να την αντιμετωπίσουμε με τον δέοντα σεβασμό… και το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όλοι οι ανταγωνιστές της! Η McLaren δυανύει μια κακή περίοδο αγωνιστικά, κυρίως λόγω της αλλαγής συνεργάτη-προμηθευτή κινητήρων, ωστόσο εμπορικά ποτέ δεν τα πήγαινε καλύτερα. Το ένα μοντέλο ακολουθεί το άλλο και σχεδόν όλα είναι πουλημένα από το…σχεδιαστήριο!

Η νέα McLaren 675LT είναι η πιο ελαφριά και πιο γρήγορη McLaren Super Series. Ζυγίζει μόλις 1.230 κιλά, όσο δηλαδή ένα μικρομεσαίο οικογενειακό μοντέλο, αλλά αποδίδει από έναν V8 twin-turbo κινητήρα 3,8 λίτρων 675 ίππους και 700 Nm ροπής, προσφέροντας έτσι εκρηκτικές επιδόσεις. Με το 50% των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στον κινητήρα να είναι νέα, η 675LT προσφέρει μεγαλύτερη δύναμη περισσότερη ροπή και πιο άμεση απόκριση από την 650S Coupe. Επιπλέον, οι μηχανικοί κατάφεραν να περιορίσουν το βάρος κατά 100 κιλά, με τις επιδόσεις να κόβουν την ανάσα. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 2,9 δλ. ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακό ακούγεται το νούμερο της επιτάχυνσης μέχρι τα πρώτα 200 χλμ./ώρα, για τα οποία η 675LT χρειάζεται 7,9 δλ. που την κάνει ταχύτερη κατά 0,5 δλ. από την 650S Coupe και 0,4 δλ. πιο γρήγορη από την Ferrari 488GTB. Η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα.

Στο κυνήγι της μείωσης του βάρους η McLaren έκανε χρήση ανθρακονημάτων σε αρκετά σημεία του αυτοκινήτου. Από carbon είναι και ο εμπρός ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας με το σπόιλερ που προσφέρουν μεγαλύτερη κάθετη δύναμη στο αυτοκίνητο. Επίσης, από το ίδιο υλικό είναι και το αερόφρενο, το οποίο είναι μεγαλύτερο, αλλά και ελαφρύτερο.

Στην ίδια κατεύθυνση ήταν η κίνηση της εταιρείας να αφαιρέσει και το σύστημα κλιματισμού, το οποίο όμως προσφέρει χωρίς χρέωση στους πελάτες που θα επιλέξουν την άνεση από τη μείωση του βάρους.

Απολαύστε τα υπέροχα σε γύρισμα videos.

Πηγή: gazzetta.gr