Η προσωπική ευτυχία απαιτεί δουλειά! Αυτοί είναι οι τρόποι για να το πετύχεις!

Ένα από τα πλέον πολύπλοκα πράγματα στη ζωή είναι οι ερωτικές σχέσεις. Οι άνθρωποι -άντρες και γυναίκες- ταλαιπωρούνται  αρκετά μέχρι να βρουν αυτόν τον έναν και να αποκτήσουν μια υγιή σχέση. Ποιο όμως είναι το μυστικό της επιτυχημένης ερωτικής σχέσης;

Οι ειδικοί αναφέρουν πως αυτά τα 6 συστατικά πρέπει να πρωταγωνιστούν:

1. Μη χάσεις το ποια είσαι. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να προσαρμόσεις τον χαρακτήρα σου στις ανάγκες του συντρόφου σου. Μην αλλάξεις ποτέ τον εαυτό σου σε βαθμό που να χάσεις τα βασικά χαρακτηριστικά σου. Αν το κάνεις η σχέση σου αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί στο τέλος.

2. Να βρίσκεις πάντα χρόνο για τους φίλους σου. Θα το έχεις διαπιστώσει από φίλες ή και από σένα πως όταν κάποιος μπαίνει σε μια σχέση εξαφανίζεται από προσώπου γης. Ξαφνικά βρίσκεις τον εαυτό σου να αφιερώνει τόσες πολλές ώρες στη σχέση που να περνάς όλο τον ελεύθερο χρόνο σου με τον σύντροφό σου. Μην παραμελείς τις υπόλοιπες σχέσεις της ζωής σου επειδή απέκτησες αγόρι γιατί το αποτέλεσμα θα είναι η διαρκής τριβή να φέρνει πιο συχνά συγκρούσεις.

3. Περάστε και λίγο χρόνο χωριστά. Είναι πολύ σημαντικό να κρατάς χρόνο για τον εαυτό σου. Δεν χρειάζεται να περνάς κάθε λεπτό της ημέρας με τον καλό σου. Ο χρόνος χωριστά είναι βασικό για να κρατάς τη σχέση σου ενδιαφέρουσα.

4. Μάθε να κάνεις υποχωρήσεις. Αυτό είναι ένα τεράστιο συστατικό επιτυχίας σε κάθε σχέση στη ζωή μας πόσο μάλλον στις ερωτικές. Χωρίς μικρούς συμβιβασμούς, οι διαφωνίες θα πρωταγωνιστούν και κανείς δεν θέλει μια σχέση με συνεχείς καβγάδες.

5. Διαφωνήστε… αποτελεσματικά. Τα περισσότερα ζευγάρια φρικάρουν στο πρώτο σημάδι τσακωμού. Αντί όμως να αγχωθείς προσπάθησε να βγεις νικήτρια από αυτό. Μη φωνάζεις και μην εκτοξεύσεις κατηγορίες προς το πρόσωπο του συντρόφου σου. Να έχεις διάθεση για εποικοδομητική κριτική και δουλέψτε μαζί για να βρίσκετε ουσιαστικές λύσεις στα θέματα που σας ταλαιπωρούν.

6. Δώσε χρόνο και προσπάθεια αν η σχέση αξίζει. Οι σχέσεις απαιτούν δουλειά και αυτό σημαίνει πως θέλουν χρόνο. Αν θες μια υγιή σχέση πρέπει να προσπαθήσεις για αυτό και μην περιμένεις να είναι πάντα εύκολο. Όταν μια κατάσταση γίνεται δύσκολη να θυμάσαι πως τα καλύτερα πράγματα στη ζωή δεν έρχονται εύκολα αλλά με κόπο.