Έντονη η αστυνομική παρουσία στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας εν όψει των συλλαλητηρίων και των συγκεντρώσεων που οργανώνονται από πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών που οδηγεί σε νέο πρόγραμμα δανεισμού της χώρας.

Λίγο πριν τις 8 μ.μ. της Τετάρτης η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές τεσσάρων ακτιβιστών στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους σε συλλαλητήριο στις 19:30 στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ στις 19:00 στο Σύνταγμα καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στα Προπύλαια όπου καλούν σε συγκέντρωση και πορεία ομάδες αντιεξουσιαστών στις 19:30 δεν υπάρχουν διμοιρίες, παρά μόνο μία ομάδα «Δέλτα» στο ύψος της οδού Αμερικής.

Οι δρόμοι του κέντρου θυμίζουν προηγούμενα χρόνια, όταν γίνονταν κινητοποιήσεις για τα μνημόνια.

Εμφανή παρουσία έχουν διμοιρίες ΜΑΤ σε Σταδίου και πέριξ της Βουλής. Στην οδό Ρηγίλλης μάλιστα εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε δρόμο επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ένας «Αίαντας», τεθωρακισμένο όχημα – υδροφόρα δηλαδή με κανονάκι νερού για την αντιμετώπιση διαδηλωτών.

Ουρά έχει σχηματιστεί στην είσοδο της Βουλής καθώς πολύς είναι ο κόσμος που έχει εκφράσει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει στη σημερινή συζήτηση από τα θεωρεία. Γι” αυτό έχουν επιστρατευτεί αστυνομικοί με πολιτικά ώστε να γίνεται σχετικός ενδελεχής έλεγχος και να εξυπηρετηθούν γρήγορα όσοι θέλουν να μπουν.

Ανοιχτός θα παραμείνει τελικά ο σταθμός του μετρό Σύνταγμα. Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι θα κλείσει στις 18:00 με εντολή της Αστυνομίας, εν όψει του παλλαϊκού συλλαλητηρίου που διοργανώνει στις 19:30 η ΑΔΕΔΥ. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί.

ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁ ÓÔÏ ÓÕÍÔÁÃÌÁ ÃÉÁ ÔÇÍ ØÇÖÉÓÇ ÓÔÇ ÂÏÕËÇ ÔÇÓ ÓÕÌÖÙÍÉÁÓ ÌÅ ÔÇÍ ÅÕÑÙÐÁÉÊÇ ÅÍÙÓÇ 91620 ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁ ÓÔÏ ÓÕÍÔÁÃÌÁ ÃÉÁ ÔÇÍ ØÇÖÉÓÇ ÓÔÇ ÂÏÕËÇ ÔÇÓ ÓÕÌÖÙÍÉÁÓ ÌÅ ÔÇÍ ÅÕÑÙÐÁÉÊÇ ÅÍÙÓÇ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ