Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς επιστήμονες δείχνει ότι όταν το σεξ καταλήγει να γίνεται «υποχρέωση» έχει μάλλον περισσότερες αρνητικές συνέπειες παρά οφέλη για την ψυχική μας διάθεση!

Όταν το σεξ γίνεται αυτοσκοπός, όταν δηλαδή προσπαθούμε ή αναγκαζόμαστε να το κάνουμε πιο συχνά χωρίς απαραιτήτως να έχουμε την κατάλληλη διάθεση, χάνουμε τον ενθουσιασμό μας και καταλήγουμε να αισθανόμαστε πιο κουρασμένοι, διαπίστωσαν οι ερευνητές έπειτα από ένα πρωτότυπο πείραμα στο οποίο συμμετείχαν 64 ζευγάρια.

Το πρόβλημα φάνηκε να εντοπίζεται στο αυξημένο στρες που αντιμετώπιζαν κάποια από τα ζευγάριααυτά, καθώς ένιωθαν πως το σεξ ήταν υποχρέωση και πως δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε ερωτικά παιχνίδια απλώς και μόνο όποτε το επιθυμούσαν.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι πολλά ζευγάρια θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις συχνότερες σεξουαλικές επαφής και πως συχνά η όρεξη έρχεται… τρώγοντας. Βέβαια, είναι δύσκολο η ερωτική ζωή του ζευγαριού να παραμείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου και κανείς από τους δύο συντρόφους δεν πρέπει να πιέζεται να κάνει σεξ όταν πραγματικά δεν το επιθυμεί.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ