Οι Έλληνες δημιουργοί αξεσουάρ βρίσκονται στη 19η Athens Xclusive Designers Week!

Ποιος είπε ότι η μόδα είναι μόνο ρούχα; Η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week καλωσορίζει για μια ακόμη σεζόν Έλληνες δημιουργούς αξεσουάρ στην πλατφόρμα των Xclusive Elements, δίνοντας βήμα έκφρασης και ταλέντου: Χειροποίητα κοσμήματα, σανδάλια και τσάντες, πετσέτες και μοναδικά αξεσουάρ, είναι μόνο μερικά απ’ όσα θα έχουν την ευκαιρία να δουν οι προσκεκλημένοι της AXDW!

Στο πλαίσιο της 19ης AXDW, από τις 8 έως τις 11 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο φουαγιέ, φιλοξενείται ένα ειδικά σχεδιασμένο installation που γίνεται showcase για την παρουσίαση των συλλογών Ελλήνων δημιουργών στο χώρο του αξεσουάρ μόδας, όπου οι προσκεκλημένοι μπορούν να κάνουν αγορές on the spot επωφελούμενοι των ειδικά διαμορφωμένων τιμών για το κοινό της AXDW. Στόχος της AXDW είναι η πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει για τους Έλληνες σχεδιαστές μόδας, να διατίθεται και στους δημιουργούς αξεσουάρ μόδας για να συνδεθούν με τα ΜΜΕ και το αγοραστικό κοινό, εντός και εκτός συνόρων.

xclusive_designers1

Στο section Xclusive Elements θα συμμετέχουν οι εξής σχεδιαστές:

7pm by marina panagiotoulia: Η Μαρίνα Παναγιωτούλια με πηγή έμπνευσης τις ανθρώπινες σχέσεις, τη φύση, το ανθρώπινο σώμα αλλά και το γεωμετρικό αστικό τοπίο δημιουργεί εντυπωσιακά κοσμήματα που συνδυάζουν παιδικότητα, θηλυκότητα και κομψότητα. Έπειτα από αρκετούς πειραματισμούς με διαφορετικά υλικά, την κέρδισε η ζεστασιά, η αίσθηση και οι απεριόριστοι χρωματικοί συνδυασμοί του δέρματος.

Art2wear – Rachil Andreadou Handmade with Buttons: Με πολύχρονη παρουσία στον χώρο της ένδυσης, η Ραχήλ Ανδρεάδου σχεδιάζει και κατασκευάζει η ίδια κοσμήματα από κουμπιά. Δείχνει προτίμηση στα φυσικά υλικά, αγαπά τα φωτεινά χρώματα, τα ξέφτια, τα σχοινιά, τα χαρτιά, τα matt και τα πουά.

Dristela Handmade Creations: Η Σοφία Δριστέλα το 2005 ξεκίνησε την καριέρα της στην τηλεόραση ως στυλίστρια αλλά έχοντας πάντα τη δημιουργική αναζήτηση μέσα της δημιούργησε την πρώτη συλλογή της από πλεκτά και κοσμήματα.

E.T. Collection Creations by Elsa Toli: Η Έλσα Τόλη μετά από 18 χρόνια πορείας στο χώρο της μόδας, θέλησε να εκφραστεί μέσα από τη δημιουργία χειροποίητων κοσμημάτων με στόχο να δημιουργήσει κοσμήματα που αναδεικνύουν τη γυναικεία κομψότητα με έμπνευση τη θάλασσα και τη φύση που πλαισιώνουν τη ζωή της μακριά από την πρωτεύουσα.

Elissavet Maurogeni: Με σπουδές στην Αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση η Ελισάβετ Μαυρογένη έκανε το χόμπι της επάγγελμα. Από πολύ μικρή σχεδίαζε και έφτιαχνε τα δικά της ρούχα, τσάντες και κοσμήματα και πλέον δημιουργεί τις αγαπημένες τσάντες με τον χαρακτηριστικό φιόγκο, που το κοινό έχει τόσο αγαπήσει.

Μιάου Νιάου: Το brand Μιάου Νιάου πρόκειται να παρουσιάσει τα χιουμοριστικά και ανατρεπτικά σχέδια κοσμημάτων με αφαιρετικές ιστορίες. Πηγή έμπνευσής της σχεδιάστριας Βαρβάρας Περράκη είναι το παρόν και οι μνήμες, οι σκιές και το φως, το κενό και τα συναισθήματα, η αρμονία και οι αντιθέσεις. Κλασικά σχήματα, γεμάτα ή άδεια, δεμένα μεταξύ τους με πέτρες, είναι μερικοί από τους πειραματισμούς της σχεδιάστριας. Τετράγωνα πλεγμένα με κλωστές με τη μνήμη του αργαλειού, κύκλοι ενωμένοι όπως οι ζωές μας, τρίγωνα βαμμένα όπως τα παιδικά μας παλιομοδίτικα πουλόβερ…

Treis: Τρεις φίλες με αγάπη και πάθος για τη μόδα και πιο συγκεκριμένα τα παπούτσια και τα αξεσουάρ, δημιούργησαν ένα brand με χειροποίητα σανδάλια, φουλάρια, τσάντες και πετσέτες που γίνονται παρεό. Εμπνέονται από οτιδήποτε πολύχρωμο ενώ πολλά prints που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι εμπνευσμένα από παιδικά βιβλία ζωγραφικής. Χρησιμοποιούν άριστα υλικά, όπως αυθεντικό δέρμα φιδιού σε παστέλ αποχρώσεις, μαλακά καστόρια σε διάφορα χρώματα και φυσικό δέρμα με animal prints.

19axdw

Τις νέες τους συλλογές στην πασαρέλα της 19ης AXDW θα παρουσιάσουν οι: .LAK Lakis Gavalas, Celebrity Skin, Elmira Begatti, Funky Buddha, Gio Sourgiadakis, Kathy Heyndels, Makis Tselios, Jaroszewska, Nikos – Takis, Notis Panagiotou, Panos Apergis, Tassos Mitropoulos, Topshop by Sotris

23 νέοι σχεδιαστές παρουσιάζουν τις F/W 2016-2017 συλλογές τους στα New Designers Awards: Andry Anastasiou, Chloe Moumbaris, Chris & Tonia, Christina Teligiannidou, Euphrosyne Vlassi, Fotini LGK, Joy Koumentakou I madebyjk, Maria Vytinidou Luxury Handwoven Design Brand, Marω Martzh, MK by Marios, Penelope Demetriou, TLΓΔ, Valia Kaσtrouny. Την ημέρα θα κλείσει η σχολή μόδας AthensFashionClub Fashion School παρουσιάζοντας δημιουργίες σπουδαστών της σε ομαδικό catwalk.

H AXDW ανοίγει τις πόρτες της σε όλους όσους νιώθουν πως έχουν ταλέντο στο σχέδιο, και τους προσκαλεί να συμμετάσχουν στον ανοικτό διαγωνισμό σχεδίου Fashion Design Project, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και σπουδών, να διαγωνιστούν για μία θέση στους Νέους Σχεδιαστές της επόμενης διοργάνωσης, «κερδίζοντας» τις ψήφους του κοινού μέσα από ανοιχτή online ψηφοφορία. Για τη δήλωση συμμετοχής, οι υποψήφιοι μπορούν να μπουν στο www.axdw.gr, στο tab Fashion Design Project.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα και τις επίσημες σελίδες της στα social media: www.axdw.gr facebook.com/axdweek twitter.com/AXDWeek youtube.com/AXDWeek instagram.com/axdweek pinterest.com/axdweek