Θεοδωράκης για πειθαρχικό ΕΣΗΕΑ: Συμπεριφορές τύπου …Κιμ Γιονγκ Ουν

Eπίθεση κατά του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τη διαγραφή δημοσιογράφων λόγω της υποστήριξής τους στο «Ναι» τις ημέρες πριν το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτηρίζει την απόφαση «γελοία», κάνει λόγο για «συνταξιούχους δημοσιογράφους – ιεροεξεταστές» και συμπεριφορές τύπου Κιμ Γιονγκ Ουν.

Διηγείται μάλιστα και τη δική του προσωπική εμπειρία από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για το εστιατόριο Αλάτσι και το αν πωλούσε …coca cola.

Η ανάρτηση του στο facebook:

Ήταν περίπου πριν 10 χρόνια όταν κλήθηκα από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να δώσω εξηγήσεις για το Αλάτσι.

«Αν αύριο συγκρουσθεί η Ελλάδα με την Αμερική εσύ τι θέση θα πάρεις;»

– Και αυτό τι σχέση έχει με το Αλάτσι; 

«Έχει. Πουλάς Coca Cola. Δεν πουλάς; Ποιου τα συμφέροντα θα υποστηρίξεις λοιπόν;»

Ευτυχώς για τη δημοσιογραφική μου καριέρα το Αλάτσι δεν πουλούσε Coca Cola παρά μόνο Μπυράλ και έτσι γλίτωσα την οριστική διαγραφή. Τιμωρήθηκα, αν θυμάμαι καλά, μόνο με επίπληξη.

Η διαγραφή των δημοσιογράφων που υποστήριξαν το «Ναι» είναι γελοία όπως πολλές άλλες αποφάσεις του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ. Υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι -συνταξιούχοι κυρίως- που θεωρούν τους εαυτούς τους ιεροεξεταστές και κυνηγούν όσους δεν στρατεύονται μαζί τους ή όσους «παρεκκλίνουν». Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτοί. Το πρόβλημα είναι όλοι οι άλλοι που ανέχονται στη δημοσιογραφία συμπεριφορές τύπου Κιμ Γιονγκ Ουν.

14