«Ήρωας» η μάνα του Ρέμου: Δεν φαντάζεστε τι δουλειά έκανε για να τον μεγαλώσει

Η κυρία Ελένη Πασχαλίδη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλές μανάδες.

Που μπροστά στις δύσκολες καταστάσεις δεν δίστασε να κάνει ότι δουλειά μπορεί για να μεγαλώσει με αξιοπρέπεια τα παιδιά της. Ο Αντώνης Ρέμος για το μεγαλείο της μητέρας του Ελένης, που εργάστηκε ως καθαρίστρια για να τον κάνει αυτό που είναι σήμερα, μίλησε σε συνέντευξή του στο Hello.

Γιατί δώσατε το όνομα «Ελένη» στη μικρή;
«Είναι το όνομα της μητέρας μου».
Ήταν σαν να της το χρώσταγες;
«Ήταν το δώρο μου προς εκείνη. Η μητέρα μου ήταν ο άνθρωπος που πάντα είχα στη ζωή μου και το γεγονός ότι το παιδί μου ήταν κορίτσι σήμαινε ότι θα πάρει το όνομά της. Δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη επάνω σ’ αυτό. Όταν μάθαμε ότι το παιδί θα ήταν κορίτσι, ήταν δεδομένο ότι θα πάρει το όνομα της μητέρας μου».
Καταλαβαίνω ότι έχεις μεγάλη αδυναμία στη μητέρα σου…

«Πολύ μεγάλη! Η μητέρα μου έχει παλέψει πολύ για να μεγαλώσει εμένα και τον αδελφό μου. Εργαζόταν ως καθαρίστρια σε σπίτια. Και δούλεψε πολύ σκληρά -και στη Γερμανία και αργότερα στην Ελλάδα- για να αναθρέψει σωστά τα παιδιά της. Η σχέση μου μαζί της είναι πολύ έντονη, όπως άλλωστε θεωρώ ότι συμβαίνει με όλα τα παιδιά, ίσως έχοντας κι ένα λόγο παραπάνω λόγω της απουσίας του πατέρα μου απ’ το σπίτι εξαιτίας του χωρισμού τους όσο ήμουν ακόμη μικρός. Ουσιαστικά η οικογένειά μου ήταν η μητέρα μου».
Ντράπηκες ποτέ στο σχολείο που η μητέρα σου εργαζόταν ως καθαρίστρια; Αισθάνθηκες ποτέ μειονεκτικά;

«Όχι. Ποτέ! Πάντα ήμουν υπερήφανος για εκείνην! Άλλωστε, κι εγώ ξεκίνησα να δουλεύω από πολύ νωρίς, να κάνω χειρονακτικές δουλειές, για να συμβάλλω κι εγώ έτσι στα έξοδα του σπιτιού. Η δουλειά δεν είναι ντροπή».