ΑΠΟΨΗ: Ο Γιώργος είναι πονηρός!

Τους στίχους από το ρεφρέν «Κυρα Γιώργαινα» μας θύμισε το άνοιγμα που επιχειρεί να κάνει ο ΓΑΠ σε ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ, λίγες ώρες μετά την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος από τη Φώφη Γεννηματά.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, επαναδιατυπώνει την πρότασή του για πρωτοβουλίες συνεννόησης και συνεργασίας των κατακερματισμένων δυνάμενων του προοδευτικού χώρου και σημειώνει ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες θα έπρεπε να επιδιωχθούν ευρύτατες συναινέσεις για τη στήριξη κρίσιμων αποφάσεων που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου.

Ο άνθρωπος δηλαδή, που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την πολυδιάσπαση της Κεντροαριστεράς, απευθύνει κάλεσμα για επανένωσή της! Λογικό! Αυτός τη διέλυσε, αυτός να την επανενώσει!

Πλέον, έχει βγει από τη μέση ο Βενιζέλος, συνεπώς προσπαθεί να δημιουργήσει διεξόδους, προκειμένου να σώσει ότι απέμεινε από το πολιτικό του κεφάλαιο. Το έχουμε γράψει ξανά. Θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να μην κατέβει στις επόμενες εκλογές και πάλι μόνος του, αφού βλέπει να έρχεται δεύτερο στραπάτσο!

Θα του κάνει τη χάρη η Φώφη κι ο Θανάσης; Είναι πολύ πιθανό, αφού μοιράζονται την ίδια ανησυχία: Να μην υπάρχουν στον πολιτικό χάρτη του αύριο.

Δεν περιορίστηκε όμως στα παραπάνω! Άφησε αιχμές για ασυλλόγιστη και ανεύθυνη στάση ορισμένων, που δεν κατονομάζει, και όπως αναφέρει, «συναγελάστηκαν με τη σκληρή δεξιά, επιφέροντας βαρύ πλήγμα στην Προοδευτική Παράταξη».

Μάλλον, ο κ. Παπανδρέου ξεχνάει τη συγκατοίκηση στην Κυβέρνηση με το ΛΑΟΣ του Γ.Καρατζαφέρη. Ή ελπίζει να την έχει ξεχάσει ο ελληνικός λαός…

Α.Κ.