Είναι κάτι που πρέπει να το παραδεχτούμε. Το βήμα της παραδοχής είναι η αρχή για να διορθώσουμε λάθη και παθογένειες της χώρας, που γίνονται δεκαετίες τώρα με την ανοχή ή ακόμα και τη συμμετοχή του πολιτικού συστήματος.

Δεν είναι τα μνημόνια κι η ύφεση, τα προβλήματα που εμφανίστηκαν ξαφνικά και δυσκόλεψαν τη ζωή μας. Είναι κι αυτά βέβαια, αλλά κυρίως αποτελούν συνέπειες των «κακοσχεδιασμένων» δομών του Κράτους μας.

Ένα παράδειγμα είδαμε πριν 2-3 ημέρες, όταν ομάδα εφοριακών προσπαθώντας να κάνει έλεγχο, έφυγε «κλωτσηδόν» από δεκάδες Ροδίτες που βρίσκονταν στο πανηγύρι των Μαριτσών.

Συνεπώς δε μας φταίει μόνο το κακό ελεγκτικό σύστημα, γιατί ακόμα και σε μεμονωμένες περιπτώσεις όταν λειτουργεί όπως πρέπει, γίνονται τέτοια περιστατικά. Δε θα μου φανεί περίεργο, αν οι ίδιοι που παρεμπόδισαν τους εφοριακούς, παραπονιούνται για το «κακό Κράτος»!

Το δεύτερο παράδειγμα έχει να κάνει αποκλειστικά με τις «κακοσχεδιασμένες» δομές του Κράτους. Αναφερόμαστε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, όπου το ΣΔΟΕ διαπίστωσε πως στη διάρκεια μιας ημέρας δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη, ενώ η ταμειακή μηχανή δεν ήταν καν δηλωμένη στην Εφορία!

Είναι άδικο λοιπόν να μας επιβάλλουν οι πιστωτές μας μια τόσο περιοριστική πολιτική στα οικονομικά μας, αλλά πριν ζητήσουμε το δίκιο μας από τους τροϊκανούς, ας κοιτάξουμε να έχουμε πρώτα καλυμμένα «τα νώτα μας».

Καλό βράδυ.

Α.Κ.