Η σημειολογία στη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ!

Η σημειολογία στη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ λέει πολλά και αφήνει να καταλάβουμε ακόμη περισσότερα.

Ποτέ άλλη φορά Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έτυχε της φιλοξενία ςτης κ.Μέρκελ για επτά ώρες.Αν η συνάντηση δεν πήγαινε καλά θα τον ξεπέταγε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα του έλεγε και ένα τυπικό ευχαριστώ για την επίσκεψη και…έξω απ” εδώ. Δεν πρέπει να αγνοούμε ότι για τόσες ώρες συζητούσαν για το ελληνικό πρόβλημα. Αν μη τι άλλο η Μέρκελ ανέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό για πάρα πολλές ώρες. Ούτε με τον Σαμαρά, ούτε με τον Γιωργάκη είχε κάνει κάτι αντίστοιχο.
Οι πολύωρες συναντήσεις πριν , αλλά και μετά στο δείπνο κάτι καλό θα αποφέρουν. Μην αγνοείται και τις παρεμβάσεις του Ομπάμα.

Η Μέρκελ ανέχθηκε …θέλετε, όπως θέλετε ερμηνεύστε το, άκουσε τον Τσίπρα να αναφέρει τη λέξη Siemens, αλλά και το αίτημα της Ελλάδος για τις επανορθώσεις, έστω και για ηθικούς λόγους όπως το είπε αυτή τη φορά ο Τσίπρας.

Όπως και αν θέλει κάποιος να ερμηνεύσει τη συνάντησή τους δεν μπορεί να μην αποδεχθεί ότι κάτι παίζει για κάτι καλύτερο από αυτό που είχαμε.

Κι αν θέλετε μπορούμε να περιμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και θα τα ξαναπούμε!