Σήμερα είναι η τελευταία φάση που έρχονται στη Βουλή νομοθετήματα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και εφεξής θα ακολουθείται η κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι στο περιθώριο της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Επισήμαιναν ότι μετά την αποψινή ψηφοφορία για τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις, ξεκινά η διαπραγμάτευση για τη συμφωνία – μια διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Αυγούστου.

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι, ανέφεραν ότι σε αυτό το διάστημα αναμένονται νομοθετήματα που δεν σχετίζονται με τη συμφωνία, και τα οποία θα κινούνται στους τέσσερις άξονες που έθεσε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε σύσκεψη με συνεργάτες του την περασμένη Τρίτη – άξονες στους οποίους, όπως είπε, θα πρέπει να ριχτεί το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής. Ενδεικτικά, έκαναν αναφορά στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, η δημόσια διαβούλευση για το οποίο ξεκίνησε σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις άξονες στους οποίους ο Πρωθυπουργός είπε ότι θα πρέπει να ριχτεί το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής αφορούν α) στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, β) στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα, γ) στην προώθηση στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων και δ) στην προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ