Ο προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης (Κ), μιλάει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στη Βουλή, Αθήνα, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μεϊμαράκης: Δεν μηδενίζονται οι κίνδυνοι για Grexit

Οι πραξικοπηματίες και εγκληματίες της Ευρώπης μας έδωσαν τα χρήματα για να παραμείνουμε «στη ζωή», δήλωσε ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Είναι πρωτοφανείς οι μέρες που ζούμε, είπε με ειρωνική διάθεση ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας την διαμάχη μεταξύ του πρωθυπουργού και της προέδρου της Βουλής, Zωή Κωνσταντοπούλου : Για πρώτη φορά πρωθυπουργός μιλά για τη διαδικασία, ενώ ακολούθως η κυρία Κωνσταντοπούλου χειροκροτά την ομιλία σας, είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση πως υπέγραψε «μεγάλο μνημόνιο», που στέλνει τον λογαριασμό στον Έλληνα πολίτη. Αλήθεια, υποδεχτήκατε την τρόικα στα υπουργεία σήμερα, αναρωτήθηκε ειρωνικά ο αρχηγός της ΝΔ και συνέχισε επισημαίνοντας πως η συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση είναι χειρότερη από την πρόταση που τέθηκε στο δημοψήφισμα και πως η αξιωματική αντιπολίτευση ψηφίζει «ναι» όχι για να στηρίξει την κυβέρνηση και τα μέτρα, αλλά για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, δεν έχει μηδενιστεί ο κίνδυνος για Grexit. «Οι κίνδυνοι χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ δεν εξαφανίστηκαν» και έκανε λόγο για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καλοβλέπουν την έξοδο από το ευρώ.
Φοβάμαι εκείνους που μας πάνε στην έξοδο από την Ευρωζώνη, ενώ διαμηνύουν το αντίθετο, σημείωσε.