Ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την τακτική της να κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα μνημόνια και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναγνωρίσει όλα εκείνα τα θετικά που άφησε παρακαταθήκη η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης: «Πήρατε τη χώρα σε ανάπτυξη και την πήγατε στην ύφεση, πήρατε υγιείς τράπεζες και τις κλείσατε. Μεγάλο δάνειο ίσον μεγάλο μνημόνιο και μεγάλες υποχρεώσεις για τους πολίτες. Είμαστε μαζί σας για τον εθνικό σκοπό για να διασφαλίσουμε την ύπαρξή μας στο ευρώ. Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στηρίζουμε την πατρίδα».

Σήμερα τα μέτρα που συζητάμε οδηγούν στο τρίτο μνημόνιο. Το θετικό είναι ότι πήραμε τα 7 δισ. ευρώ και ότι άνοιξαν οι τράπεζες. Δεν έφυγαν οι κίνδυνοι Grexit, ακόμη υπάρχουν. Οι κίνδυνοι χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ δεν εξαφανίστηκαν. Yπάρχουν συνάδελφοι που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ και το λένε, εγώ τους βγάζω το καπέλο. Φοβάμαι όσους λένε πως μας θέλουν εντός ευρώ αλλά σχεδιάζουν έξοδο. Η Ευρώπη είχε αρχίσει ήδη να αλλάζει, προχώρησε στη χαλάρωση και εμείς δεν ήμασταν μέσα.

Αν θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη πρέπει να είμαστε σε αυτή την τροχιά επεσήμανε.