Στην Ελλάδα η Aprilia RSV4 (video)

Έφτασε στην Ελλάδα σε τρεις εκδόσεις η νέα Aprilia RSV4 με ισχύ 201 ίππων και κόστος από 18.000€.

Η νέα Aprilia RSV4 είναι η εξέλιξη της μοτοσικλέτας που κατάφερε να κυριαρχήσει απόλυτα στο πρωτάθλημα WSBK σε ελάχιστο χρόνο, κερδίζοντας εφτά παγκόσμιους τίτλους σε έξι χρόνια. Η RSV4 διαθέτει ένα μοναδικό V4 κινητήρα με περιεχόμενη γωνία 65° που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ πριν σε sport μοτοσικλέτα παραγωγής, αλλά και πλήθος ακόμα χαρακτηριστικών που την κάνουν να ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί.

Ο στόχος της RSV4 συνίσταται στο να είναι η superbike που πλησιάζει πιο κοντά σε μια πραγματική αγωνιστική μοτοσικλέτα στους τομείς των επιδόσεων και της αποτελεσματικότητας. Η Aprilia RSV4 στην έκδοση RR έρχεται ήδη εξοπλισμένη με όλα τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά και τεχνολογικά  συστήματα που θα επιθυμούσε ένας αναβάτης, με την περαιτέρω δυνατότητα να αναβαθμιστεί καθοριστικά με την επιλογή του αγωνιστικού πακέτου “Race Pack”, που περιλαμβάνει σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου και εξελιγμένες αναρτήσεις της Öhlins. Για να γιορτάσει την άφιξη της νέας βασίλισσας των superbike, η Aprilia προσφέρει επίσης μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής -την RSV4 RF- που ξεχωρίζει χάρη στο μοναδικό “Superpole” design των γραφικών της, ενώ διαθέτει τα στοιχεία του Race Pack στο στάνταρ εξοπλισμό της.

Ο απαράμιλλος V4 της Aprilia διαθέτει περισσότερους από 16 επιπλέον ίππους και 2,5 λιγότερα κιλά από τον προκάτοχό του. Οι κύριοι στόχοι του νέου V4 ήταν σαφείς: αύξηση της δύναμης σε όλη την κλίμακα των στροφών, ξεπερνώντας το όριο των 200 HP μέγιστης ιπποδύναμης και παράλληλα αύξηση της ήδη άφθονης ροπής σε όλες τις ταχύτητες του κινητήρα. Οι μηχανικοί της Aprilia, για να πετύχουν τους στόχους αυτούς, άλλαξαν σχεδόν όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά εξαρτήματα του κινητήρα.

Η νέα Aprilia είναι η μόνη superbike που επιτρέπει στον αναβάτη να ρυθμίσει τη θέση του κινητήρα πάνω στο πλαίσιο, το offset και τη γωνία κάστερ, το ύψος του άξονα ψαλιδιού, και το ύψος του πίσω μέρους της μοτοσικλέτας, φυσικά μαζί με πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Όπως ακριβώς μια πραγματική αγωνιστική μοτοσικλέτα.  Η δομή του πλαισίου της Aprilia RSV4 έχει παραμείνει ουσιαστικά απαράλλαχτη, χρησιμοποιώντας πρεσαριστά και χυτά αλουμινένια τμήματα ικανά να εγγυηθούν εξαιρετική απόδοση, εν μέρει λόγω της τέλεια ισορροπημένης ακαμψίας και των τιμών ελαστικότητας.  Οι κορυφαίες επιδόσεις και το εξαιρετικό πλαίσιο έχουν ένα ακόμα σύμμαχο,τTo APRC (Aprilia Performance Ride Control). Την πλατφόρμα δυναμικού ελέγχου που προέρχεται κατευθείαν από την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Aprilia στο Πρωτάθλημα WSBK και περιλαμβάνει:

–              aTC: Aprilia Traction Control (Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης), με δυνατότητα ρύθμισης κατά την οδήγηση.

–              aWC: Aprilia Wheelie Control (Σύστημα Ελέγχου της Σούζας), ρυθμιζόμενο σε τρία επίπεδα

–              aLC: Aprilia Launch Control (Σύστημα Ελέγχου Εκκίνησης), μόνο για χρήση πίστας, σε 3 επίπεδα.

–              aQS: Aprilia Quick Shift (Σύστημα Γρήγορων Αλλαγών Ταχυτήτων), ένα σύστημα για εξαιρετικά γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων, δίχως να απαιτείται το κλείσιμο του γκαζιού ή την χρήση του συμπλέκτη.

Οι τιμές των εκδόσεων της νέας RSV4 είναι:

·         RSV4 RR                                               18.000 €

·         RSV4 RR FACTORY                           20.900 €

·         RSV4 RF                                                21.000 €

Τεχνικά Χαρακτηριστικά [RSV4 RF και Race Pack]

Τύπος Κινητήρα                              65° V-4, 4χρονος

Διάμετρος x Διαδρομή                     78 x 52.3 χλστ.

Κυβισμός                                       999.6 κ.εκ.

Μέγιστη ισχύς                                201 ίπποι/13,000 σαλ.

Μέγιστη ροπή                                115 Nm/10,500 σαλ.

Μετάδοση                                     Κιβώτιο 6 σχέσεων, τύπου κασέτας

Πλαίσιο                                        Δυο δοκών αλουμινίου, με πρεσαριστά και χυτά τμήματα

Ανάρτηση εμπρός                         Ανεστραμμένο πιρούνι Sachs 43χλστ. [Ανεστραμμένο πιρούνι Öhlins με επίστρωση TIN]. Ρυθμιζόμενη προφόρτιση, απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς. Διαδρομή τροχού: 120 χλστ.

Ανάρτηση πίσω                             Ψαλίδι αλουμινίου, αμορτισέρ Sachs ρυθμιζόμενο σε: προφόρτιση, απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς, μήκος [μονό αμορτισέρ Öhlins Racing με εξωτερικό δοχείο, πλήρως ρυθμιζόμενο σε: προφόρτιση, μήκος, απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς]. Διαδρομή τροχού:130 χλστ.

Φρένα εμπρός                              Δίσκοι 320 χλστ. με ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων

Φρένα πίσω:                                Δίσκος 220χλστ.

Τροχοί                                         Αλουμινίου με τρία μπράτσα [σφυρήλατες αλουμινίου, με 5 ξεχωριστά μπράτσα]

Ελαστικά εμπρός                         120/70 ZR 17

Ελαστικά πίσω:                           200/55 ZR 17 (εναλλακτικά: 190/50 ZR 17 ή 190/55 ZR 17)

Βάρος στεγνό                              180 kg*

Ρεζερβουάρ                                 18.5 λίτρα (ρεζέρβα 4 λίτρων)

*Βάρος, χωρίς μπαταρία και υγρά.

Πηγή: gazzetta.gr