Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας «αφήστε τις προεκλογικές ρητορείες και δουλέψτε».

«Αν κάτι πρέπει να σας στεναχωρεί κύριοι της κυβέρνησης είναι οι χειρισμοί σας.Έφεραν τη χώρα σε πιο δύσκολη θέση» είπε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και τόνισε:

Μη βαφτίζετε την τεμπελιά και την ανικανότητα,αντιμνημονιακό αγώνα.

Τόνισε ότι «αυτό που προέχει δεν είναι τα εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα και οι αντιπολιτευτικές ρητορείες αλλά η σταθεροποίηση της χώρας».

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι «εμείς λέμε ήδη, τι πρέπει να αλλάξουμε στο μνημόνιό σας. Μελετάμε, εργαζόμαστε, συζητάμε, προτείνουμε. Το μνημόνιό σας για να στρώσει θέλει πολλή δουλειά. Θέλει προσπάθεια, θέλει σχέδιο και αποφασισμένους ανθρώπους».

Και υπογράμμισε:

Εμείς σας λέμε: Την χώρα δε θα τη σώσουν τα μνημόνια. Την χώρα θα τη σώσουν οι μεταρρυθμίσεις, οι μεγάλες αλλαγές. Εμείς είμαστε έτοιμοι για τις μεγάλες αλλαγές. Η οικονομία πεθαίνει και δε θα αναστηθεί με συνθήματα. Τα capital controls που τόσο επιπόλαια προκαλέσατε, έχoυν διαλύσει τα πάντα.

Πρόσθεσε ότι «είχαμε ζητήσει τον Μάρτιο από τους υπουργούς και τους βουλευτές να φέρουν τα λεφτά τους στη χώρα. Το έκαναν;».

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε «δεν μπορείτε να λέτε ότι οι τράπεζες λειτουργούν όταν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να αγοράσουν πρώτη ύλη. Λένε υπουργοί καμία φορολογία για αγρότες, κανένας πλειστηριασμός κατοικίας. Αφού άλλα έχετε αποφασίσει, γιατί συνεχίζετε την κοροϊδία;».

Η κοινωνία αγκομαχά και οι υπουργοί προσλαμβάνουν στελέχη. Κομματικά στελέχη, φίλους και συγγενείς.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην Πρόεδρο της Βουλής. «Ως πότε θα ανέχεστε την κυρία Κωνσταντοπούλου στο ελληνικό κοινοβούλιο;» είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό. «H κυρία Κωνσταντοπούλου πρέπει να κατέβει από την έδρα και να πάψέι να εχεί το δικό της κανάλι» πρόσθεσε.