Στο σφυρί και η διάσημη βίλα του Πικάσο από την εγγονή Μαρίνα

Η κληρονόμος με την ανυπολόγιστη περιουσία από ακίνητα και έργα του Πικάσο έχει εκφράσει την επιθυμία της να πουλήσει οτιδήποτε τη συνδέει με τις αναμνήσεις από τον παππού Πάμπλο.

 

Σύμφωνα με συνέντευξη της η Μαρίνα Πικάσο λέει χαρακτηριστικά ότι επιθυμεί να μην έχει πλέον στην κατοχή της το σπίτι και εργαστήριο του παππού της, καθώς συνδέεται με άσχημες αναμνήσεις της παιδικής της ηλικίας. Όπως και με τα έργα του παππού της, επιλέγει να κάνει την πώληση μόνη της χωρίς μεσίτη και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη απορρίψει την προσφορά που δέχτηκε για 150 εκατομμύρια ευρώ (110 εκατομμύρια λίρες), αφού η έπαυλη δεν έχει βγει επίσημα προς πώληση.

Η Μαρίνα Πικάσο στο βιβλίο της αναφέρει ότι κανείς από την οικογένεια δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το δίχτυ που άπλωνε ο ζωγράφος. Ακόμη και εκείνη χρειάστηκε 14 χρόνια ψυχανάλυση για να συνέλθει.
Η Μαρίνα Πικάσο κληρονόμησε ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του Πικάσο, μεταξύ αυτών 400 πίνακες, σχέδια, αγάλματα καθώς και τη βίλα του ζωγράφου στις Κάννες της Γαλλίας. Η ίδια ασχολείται αποκλειστικά με φιλανθρωπίες και από το 1990 έχει το Ιδρυμα Μαρίνα Πικάσο που ασχολείται με τα εγκαταλειμμένα παιδιά του Βιετνάμ και κατασκευάζει νοσοκομεία και ορφανοτροφεία στη χώρα.

Πριν από 2 χρόνια η Μαρίνα Πικάσο ξεκίνησε να πουλάει το ένα μετά το άλλο τα έργα τέχνης που της άφησε ο παππούς της.
Picasso-And-Bardot-001

FRANCE. Provence-Alpes-CÙte d'Azur region. Town of Cannes. Villa "La Californie" 1957.  Spanish painter Pablo PICASSO giving a drawing lesson to his children Paloma and Claude, and two friends.[lF][lF]Contact email: New York : photography@magnumphotos.com Paris : magnum@magnumphotos.fr London : magnum@magnumphotos.co.uk Tokyo : tokyo@magnumphotos.co.jp Contact phones: New York : +1 212 929 6000 Paris: + 33 1 53 42 50 00 London: + 44 20 7490 1771 Tokyo: + 81 3 3219 0771 Image URL: http://www.magnumphotos.com/Archive/C.aspx?VP3=ViewBox_VPage&IID=2S5RYDOLPEXG&CT=Image&IT=ZoomImage01_VForm