Χωρίσατε και θέλετε να τον ξεπεράστε; Αυτά τα 4 βήματα θα σας βοηθήσουν!

Άραγε αν η μέθοδος που ξεπερνάμε ένα χωρισμό είχε μέγεθος θα ήταν one size; Μία μέθοδος που ταιριάζει σε όλους; Σίγουρα όχι. Η μέχρι τώρα εμπειρία σας το πιθανότερο είναι να έχει φανερώσει πως άλλοι ξεπερνούν ένα χωρισμό κλεισμένοι στο σπίτι κλαίγοντας πάνω από ένα smartphone ή tablet χαζεύοντας τις φωτογραφίες του πρώην αγαπημένου ή διαβάζοντας ξανά και ξανά τα μηνύματα του, κι άλλοι κατορθώνουν να κάνουν τους μετρ όλων των μπουζουκιών να τους χαιρετούν με το μικρό τους όνομα.

Ανεξάρτητα από το αν χωρισμός ήταν συναινετικός, αναμενόμενος, ξαφνικός ή τον ήθελε μόνο ένας από τους δύο, υπάρχουν τέσσερα βήματα που ωφελούν τους περισσότερους. Αν όχι, όλα σίγουρα κάποια από αυτά και είναι τα εξής:

Αφήστε τη μουσική να μιλήσει για εσάς

Πόσες φορές έχετε πει «Αυτό το τραγούδι, γράφτηκε για εμένα». Τα τραγούδια έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν όλες τις σκέψεις και τα συναισθήματα για τα οποία εμείς ψάχνουμε ακόμα τις λέξεις. Αυτή την άμεση σύνδεση με το συναίσθημα που πετυχαίνει η μουσική είναι καλό να μην την απωθήσετε. Όσο πιο πολύ αφεθείτε σε αυτό τόσο πιο γρήγορα θα ξεπεράσετε το χωρισμό. Όπως έχει πει και η Νατάσα Μποφίλιου «Έτσι είναι αυτά…»

Κατηγορείστε την Αγάπη

Σταματήστε με τις κατηγορίες προς το πρόσωπο του ή το πρόσωπο σας. Αν έχετε καθίσει στην καρέκλα του εισαγγελέα και εξετάζετε αναλυτικά τα γεγονότα ή τα επιχειρήματα για να διαπιστώσετε τι πήγε στραβά και η σχέση οδηγήθηκε στο χωρισμό, καλύτερα να παραιτηθείτε από την υπόθεση γιατί απλώς συνεχίζετε ένα φαύλο κύκλο.

Αντίθετα «ρίξτε τα» στην αγάπη (αυτή την αγάπη, όχι γενικά στην αγάπη ως συναίσθημα). Στην αγάπη που σας τέλειωσε. Στην αγάπη που δεν ήταν αρκετά δυνατή και για τους δύο. Στην αγάπη που κάποια μέρα θα επιστρέψει όσο κι αν σας θυμώνει η σκέψη πως θα επιστρέψει στο πρόσωπο κάποιου άλλου.

Εστιάστε στον εαυτό σας

Διαχρονική, χιλιοειπωμένη αλλά τόσο σοφή συμβουλή. Αντί να απασχολείτε το μυαλό σας με αναμνήσεις -που σύντομα θα επικεντρωθούν μόνο στα καλά, ακόμα κι αν ήταν λιγοστά, της προηγούμενης σχέσης- ασχοληθείτε με ένα νέο χόμπι. Δεχτείτε την πρόταση για το νέο project στη δουλειά γιατί τώρα θα δώσετε το 100% του εαυτού σας. Παρακολουθήστε σεμινάρια αυτογνωσίας ή με όποια άλλη θεματολογία σας αγγίζει. Επισκεφθείτε εκείνη την έκθεση που έχετε σημειώσει τόσο καιρό τώρα στο ημερολόγιο σας. Είναι τόσα πολλά αυτά που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας. Κάντε τα!

Μη βιαστείτε να πέσετε στην επόμενη αγκαλιά

Μπορεί να φαίνεται πολύ θελκτικό να γεμίσετε το κενό του ατόμου με το οποίο χωρίσατε, και προσωρινά όντως να φαίνεται να γεμίζει, αλλά όταν περάσει ο πρώτος ενθουσιασμός, το κενό θα είναι ακόμα πιο έντονο και μεγάλο.

Γι’αυτό αφήστε το χρόνο να κάνει τη δουλειά του, να γίνετε ξανά ο εαυτός που πραγματικά είστε, ο εαυτός που θέλετε ο άλλος να αγαπήσει…

…βέβαια, αν έχουν περάσει μήνες και η ιδέα σας για διασκέδαση είναι να φορέσετε τη πιτζάμα σας, να πάρετε αγκαλιά ένα μπολ ποπ κορν και να ξεκινήσετε μαραθώνιο Harry Potter, τότε υποκύψτε στις πιέσεις των φίλων σας. Είπαμε καλά ήταν, αλλά η ζωή προχωρά κι ο καλύτερος έρωτας είναι αυτός που δεν έχετε ζήσει ακόμα