Τι πρέπει να ξέρεις για τις σχέσεις πριν καλά καλά αρχίσουν!

Τα μαθήματα ζωής δεν έρχονται πάντα στην ώρα τους. Αλλά, αν το καλοσκεφτείς, αυτή είναι η φύση των μαθημάτων ζωής γενικά. Πολύς κόσμος έχει ταλανιστεί με την στερνή του γνώση που θα “πρεπε να έχει πρώτα, αλλά -δυστυχώς ή ευτυχώς- η σοφία και η κατανόηση φτάνουν σε ένα μεταγενέστερο στάδιο, δηλαδή όταν κοιτάμε όσα έχουν ήδη συμβεί. Αφού έχουμε ταλαιπωρηθεί, βασανιστεί, φωνάξει σπαρακτικά  «γιατί;» κοιτώντας τον τοίχο.

Ακόμα κι έτσι να είναι, υπάρχει ένα νόημα σε αυτό, αφού δεν υπάρχει κάποια εμπειρία που να μπορεί να θεωρηθεί λάθος, αφού κάθε μία ξεχωριστά έχει συμβάλλει με τον τρόπο της
σε αυτό που είμαστε σήμερα.

Κι επειδή η γνώση είναι για να τη μοιράζεσαι, εμείς καταγράψαμε όσα μάθαμε μέχρι σήμερα απο τις σχέσεις και μπορείς να βάλεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου.

1. Είναι οκ να μην σου αρέσει κάποιος, ακόμα κι αν εκείνος είναι πολύ καλός μαζί σου
Δεν σε βάζει αυτόματα στην κατηγορία σκύλα και αναίσθητη, αλλά στην κατηγορία «άνθρωπος». Υπάρχουν πράγματα που σου αρέσουν και δεν σου αρέσουν χωρίς να μπορείς να εξηγήσεις το γιατί. Δεν χρειάζεται να τα έχεις με τον John Tucker για να μην σου αρέσει.

http://www.newsrebel.gr/wp-content/uploads/2015/05/5f05721cc8991c96f75d45c7360eb858.gif
(Έλα μην κάνεις έτσι. Κι εμείς τα έχουμε περάσει )

2. Αν κάποιος σε κάνει να νιώθεις άβολα για το σώμα σου, δεν έχει καμία δουλειά στη ζωή σου
Του λες «αντίο» αφού πρώτα του απαντήσεις ανάλογα.

3. Αν για οποιοδήποτε λόγο η συμπεριφορά του σε φοβίσει, είναι ώρα να πας παρακάτω
Μπορεί να σου ύψωσε τη φωνή ή να πήγε να σε χτυπήσει. Αν αυτό σου προκαλεί ανασφάλεια είναι καλύτερο να αφήσεις πίσω αυτό τον τύπο και να μιλήσεις σε κάποιον που έχεις εμπιστοσύνη.
scared animated GIF


4. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου

Γιατί τις περισσότερες φορές είναι σωστά. Αν νιώθεις ότι κάποιος σε πιέζει, δεν νοιάζεται πραγματικά για σένα ή κάτι δεν πάει καλά (σε λογικά πλαίσια πάντα), τότε κατά πάσα πιθανότητα κάτι δεν πάει καλά.

5. Όταν κάποιος σου προτείνει να βγείτε ή να αράξετε μετά τις 10 το βράδυ μπορείς να το θεωρήσεις booty call
Ξεκάθαρα.

6. Αν ο τρόπος που φιλάει δεν σου αρέσει, πιθανότατα δεν θα σου αρέσει και η συνέχεια
Και όσο και να προσπαθήσεις να τον «εκπαιδεύσεις» τα αποτέλεσματα ποτέ δεν θα είναι θεαματικά.


7. Δεν χάλασε κι ο κόσμος αν ένα ραντεβού πάει χάλια
Ίσα ίσα που αργότερα θα έχεις διηγείσαι (και να γελάς με) ένα από τα χειρότερα ραντεβού της ζωής σου.

8. Αν, όμως, βαριέσαι φρικτά από την αρχή να πας σε ένα ραντεβού, μην πας
Δεν είναι ώρα για ευγένειες. Είναι ώρα να το ακυρώσεις. Ειδικά αν είσαι σίγουρη ότι θα χάσεις το χρόνο σου.
sorry animated GIF

9. Σταμάτα να ψάνεις τον Mr. Perfect
Σε κάνει να μη δίνεις ευκαιρίες σε ανρθώπους με τους οποίους θα μπορούσε τελικά να προκύψει κάτι όμορφο, είσαι μονίμως ανικανοποίητη και επιπλέον είναι εξαντλητικό. Δεν λέμε να μην έχεις κριτήρια, λέμε να είσαι διαλλακτική.

10. Υπάρχει λόγος που ο πρώην σου είναι «πρώην» σου
Οκ, δυσκολεύεσαι να το ξεπεράσεις και πιστεύεις ότι θα μπορουσατε να το προσπαθήσετε κι άλλο. Σκέψου όμως ότι ακόμα και να μένατε μαζί, όταν ο ένας αποφασίζει ότι «τέλος», αργά ή γρήγορα, αυτό έρχεται.

11. Απόλαυσε την αρχή μίας σχέσης
Τότε που εκείνος (και ο κάθε εκείνος που θα ερωτευτείς) είναι τέ-λει-ος και οι δύο σας μοιάζετε υπέροχοι μέσα από τα μάτια του άλλου, τα χρώματα είναι πιο ζωηρά και τα προβλήματα σου παύουν να είναι τόσο μεγάλα . Απόλαυσε αυτό το συναίσθημα χωρίς να σε νοιάζει πόσο θα κρατήσει. Ίσως αυτό να είναι και το μυστικό για να το κάνεις να κρατήσει παραπάνω.

love animated GIF