Θεσσαλονίκη: Η Τέχνη στην υπηρεσία της Αμνηστίας

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζουν την έκθεση Art for Amnesty.

Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα παγκόσμιο κίνημα περισσότερων από 3 εκατομμύρια υποστηρικτών, μελών και ακτιβιστών που αγωνίζονται για την προστασία των διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Η Διεθνής Αμνηστία ξεκίνησε τη δράση της το 1961. Η ιστορία δύο Πορτογάλων φοιτητών που καταδικάστηκαν σε επτά χρόνια φυλάκιση, επειδή έκαναν πρόποση στην ελευθερία, εξόργισε το βρετανό δικηγόρο Πίτερ Μπένενσον. Ο Μπένενσον έγραψε το άρθρο «Οι ξεχασμένοι κρατούμενοι» στη βρετανική εφημερίδα «The Observer» απευθύνοντας έκκληση για μια διεθνή εκστρατεία. Με βάση την απλή του ιδέα, στήθηκε ένα δίκτυο αποτελούμενο από ανθρώπους που έγραφαν γράμματα, για να βομβαρδίσει τις κυβερνήσεις με εκκλήσεις υπέρ κρατουμένων που φυλακίστηκαν και υποβλήθηκαν σε κακομεταχείριση, κατά παράβαση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και τα μέλη του στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας την πορεία τους στον δύσκολο δρόμο της υπεράσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και την κινητοποίησή του στο έργο και τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου των 40 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας (1975 – 2015). Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες προσφέρουν τα έργα τους, τα οποία η Διεθνής Αμνηστία θα διαθέτει στην συμβολική τιμή των 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Τμήματος.
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στις 19:00

Διάρκεια: Παρασκευή 27 Μαρτίου έως και Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00-15:00

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-21:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 288.036, fax: 2310 226.460

www.amnesty.org.gr

https://twitter.com/AmnestyGreece

https://www.facebook.com/amnestygreece

[email protected]

http://www.miettsimiski11.blogspot.com

amnesty_fence_cardiff