Αυτοί είναι οι λόγοι που παραμένεις μπακούρι!

Και εκεί που νομίζεις πως τα κάνεις… όλα σωστά όταν έρθει η ώρα να την «πέσεις» στη γυναίκα που σε ελκύει, ανακαλύπτεις πως κάτι… δεν πάει καλά. Κάτι δεν λειτουργεί όπως πρέπει ανάμεσα σας με αποτέλεσμα… μια ενδεχόμενη αποτυχία. Ψάχνεσαι για το τι μπορείς να κάνεις λάθος και δεν βρίσκεις τίποτα μεμπτό. Έλα μου, όμως, που όντως κάνεις λάθος κάποια πράγματα. Ιδού πέντε βασικά από αυτά που μπορεί να νομίζεις πως λειτουργούν θετικά αλλά στην πραγματικότητα έχουν… ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα!

1. Μιλάς ΠΟΛΥ

Περισσότερο από όσο θα έπρεπε δηλαδή. Για την ακρίβεια δεν το βουλώνεις καθόλου και επειδή νομίζεις πως πρέπει να σε ξέρει απέξω και ανακατωτά από το πρώτο ραντεβού, τα κάνεις… μαντάρα! Όσο εξιστορείς την πάσα λεπτομέρια για την απίθανη ζωή σου, από την οδοντόκρεμα με την οποία βουρτσίζεις τα δόντια σου μέχρι το αγαπημένο σου παιχνίδι στο facebook εκείνη έχει βαρεθεί για τα καλά. Και όσο και να νομίζεις πως αυτά που λες είναι «γαμάτα», συχνά η κοπέλα που έχεις απέναντί σου σκέφτεται ακριβώς την ίδια λέξη… αλλά με τον τόνο στο πρώτο «α».

Πως να το διορθώσεις: Η ειδική σε θέματα συμπεριφοράς Christie Hartman λέει πάνω στο θέμα «τα περισσότερα παράπονα που ακούω από γυναίκες όσον αφορά το πρώτο ραντεβού είναι πως ο άλλος μιλάει πολύ. Σε δείχνει κολλημένο με τον εαυτό σου και αδιάφορο για εκείνη». Άρα; «Ρώτα την για την καριέρα της, για τα χόμπι της, για όσα της αρέσει να κάνει. Μπορεί στην αρχή να μην λέει πολλά, αλλά αν το ενδιαφέρον σου είναι γνήσιο θα απελευθερωθεί» λέει η Hartman.

2. Αναφέρεις συχνά τα της πρώην σου

Είτε αυτό συμβαίνει με τη μορφή κομπλιμέντου («μου τη θυμίζεις») ή παράπονου («πωπω αυτή δεν τα έκανε αυτά τα καλά που κάνεις εσύ), είναι λάθος. Δείχνεις πως ακόμα τη σκέφτεσαι σε κάποιο βαθμό, τη στιγμή που πρέπει να κάνεις φανέρο πως ο στόχος σου είναι με τη γυναίκα που έχεις τώρα μπροστά σου και όχι με αυτήν που είχες παλιότερα.

Πως να το διορθώσεις: Μην μιλάς για αυτήν αν δεν υπάρχει λόγος. Αν σε ρωτήσει το τωρινό φλερτ, πες τα βασικά. Δεν θα επιμείνει και μπες σε λεπτομέρειες μόνο αν χρειαστεί και μετά από μερικά ραντεβού.

3. Σχολιάζεις αρνητικά όσα της αρέσουν

Μόλις σου πει πως θέλει να βλέπει την τάδε σειρά σαν μανιακή, δεν είναι ανάγκη να κάνεις τον έξυπνο και να της πεις πόσο άθλια την βρίσκεις. Ούτε να προσπαθήσεις να την πείσεις ντε και καλά πως πρέπει να βλέπει κάτι άλλο. Και αυτό ισχύει για όλα τα χόμπι της, τα ενδιαφέροντά της και γενικά όλα όσα γουστάρει και απλά δεν αρέσουν σε εσένα!

Πως να το διορθώσεις: Προφανώς και όχι λέγοντας ψέματα και όχι αλλάζοντας το γούστο σου. Ρίξτο στο χιούμορ, στην αρχή με τρόπο και στυλ και στην πορεία… δώς” τα όλα!

4. Αναφέρεσαι ιδιαίτερα στα προσωπικά σου πολύ νωρίς

Ο κάθε ένας έχει τα δικά του θέματα και οι περισσότεροι θέλουν να τα μοιράζονται με τους άλλους. Όχι όμως και από την πρώτη γνωριμία ή το πρώτο ραντεβού. Την κάνεις να αισθάνεται άβολα ακόμα και αν σου φαίνεται.. ευγενές να σε δει σαν «ανοιχτό βιβλίο». Η Harman τα εξηγεί χαρακτηριστικά: «Όταν αρχίζετε να γνωρίζεστε μεταξύ σας, δεν υπάρχει ακόμα το ειδικό βάρος στη σχέση σας, το οποίο θα υποστηρίξει μια τέτοια κουβέντα. Μπορεί να την τρομάξεις και να την κάνεις να σκεφτείς πως έχεις.. θέματα»!

Πως να το διορθώσεις: Σύμφωνα με τη Hartman το σημείο κλειδί για να μιλήσετε για αυτά τα ζητήματα είναι «μετά το τρίτο ραντεβού». Μέχρι τότε θα σε ξέρει αρκετά καλά τόσο για να μπορείς να μοιραστείς μαζί της προσωπικά θέματα. Για… ιδιαίτερα μυστικά, καλύτερα να περιμένεις μέχρι το 6ο ραντεβού!

5. Ψωροπερηφανεύεσαι!

Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να διαβάσεις… αλλού, το να της μονοπωλείς την συζήτηση με τα κατορθώματά σου όσον αφορά υλιστικά πράγματα, δεν θα την εντυπωσιάσει όσο νομίσεις. Εκτός σε κυνηγάει κυρίως για τα λεφτά σου. Σύμφωνα με την Rachel DeAlto, ειδική σε θέματα σχέσεων.. «αυτός είναι ένας σωστός τρόπος για να πλησιάσεις αποτελεσματικά μια κατηγορία γυναικών και συνήθως όχι αυτές που ενδιαφέρονται πραγματικά για εσένα».

Πως να το διορθώσεις: Μίλα για τους στόχους σου και τα όνειρά σου αλλά «με τρόπο που να έχει ουσία και να μην φαίνεται ρηχός» λέει η DeAlto. Θα την γοητεύσει περισσότερο!