Peugeot 875 ίππων (video)

Ένα εκπληκτικό αγωνιστικό από την Peugeot, το Vision GT, θα έχουν στη διάθεσή τους οι παίκτες του GT 6, του εμβληματικού παιχνιδιού οδήγησης στο Playstation.

Με αναλογία κιλών/ ίππο 1:1, το Peugeot Vision GT των 875 κιλών με ισχύ 875 ίππων θα είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αυτοκίνητα του παιχνιδιού Gran Turismo 6 και ελπίζουμε μια πρώιμη γεύση των προθέσεων της Peugeot για ένα supercar του μέλλοντος.

Παρότι ψηφιακό, το αγωνιστικό Peugeot Vision GT αποτελεί μια ρεαλιστική θεωρητικά πρόταση που προέκυψε από τη συνεργασία των σχεδιαστών της γαλλικής εταιρείας με τους μηχανικούς του αγωνιστικού τμήματος, ώστε η απόδοσή του και τα χαρακτηριστικά της οδήγησής του να συνάδουν απόλυτα με την μηχανολογική του συγκρότηση. Την τεράστια ισχύ παρέχει ένας V6 κινητήρας 3,2 λίτρων τοποθετημένος στο κέντρο, ο οποίος μεταφέρει την κίνηση σε όλους τους τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. Οι επιδόσεις του πανάλαφρου virtual αγωνιστικού είναι εντυπωσιακές, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 1,73 δλ. Σε αυτό συμβάλλουν και οι τεράστιοι τροχοί διαμέτρου 22 και 23 ιντσών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Αντίστοιχη των επιδόσεων είναι και η εμφάνιση του Vision GT, με μια εξαιρετικά χαμηλή, φαρδιά και επιθετική σιλουέτα. Η φουτουριστική σχεδίαση είναι εντυπωσιακή, αλλά ταυτόχρονα και αποκαλυπτική της αισθητικής που προτείνει η γαλλική εταιρεία για τα μελλοντικά σπορ μοντέλα της.

Δείτε το σχετικό video και θα διαπιστώσετε το ρεαλισμό της πρότασης, που ελπίζουμε στο όχι πολύ μακρινό μέλλον να αποτελέσει τη βάση για μια απτή υλοποίηση.

Πηγή: gazzetta.gr