Αυτό είναι τo μυστικό για να κάνει μία πρώτη καλή εντύπωση!

Πόση ώρα απαιτείται για να σχηματίσει κάποιος γνώμη για εσένα χωρίς καν να ανοίξεις το στόμα σου;Μερικά δευτερόλεπτα, απαντά η επιστήμη.

Δηλαδή, έχεις μερικά δευτερόλεπτα καιρό για να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση στο αντικείμενο του πόθου;

Πόσα πράγματα να προλάβεις να αλλάξεις ή να επιμεληθείς μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

Βασικά, τίποτα να μην αλλάξεις γιατί το σημαντικό είναι να είσαι ο εαυτός σου. Αλλά επειδή ο τρόπος που παρουσιάζεσαι ίσως να μην τον αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, ακολουθούν μερικά χρήσιμα tips:

Η περιποιημένη εμφάνιση παίζει ρόλο. Αυτό σημαίνει πως η καλή υγιεινή, τα καθαρά και λευκά δόντια, τα καθαρά ρούχα και μια επιμελημένη εμφάνιση, δίνουν το έναυσμα για μια καλή πρώτη εντύπωση.

Η γλώσσα του σώματος λέει πολλά…Η μη λεκτική επικοινωνία συχνά περνά πιο σημαντικά μηνύματα από τη λεκτική. Έτσι, σίγουρα έχεις ακούσει για τα σταυρωμένα χέρια μπροστά στο στήθος που φανερώνουν άτομο σε άμυνα ή πως τα φρύδια που σμίγουν δείχνουν προβληματισμό ή επιθετικότητα. Ένα αυθεντικό χαμόγελο λιώνει και παγόβουνα. Αν παρατηρήσεις πως το αντικείμενο του πόθου μιμείται τη δική σου στάση σώματος, είσαι σε καλό δρόμο…

Διατήρησε οπτική επαφή…αλλά μην το παρακάνεις. Η οπτική επαφή είναι πολύ σημαντική στη μη λεκτική επικοινωνία, ωστόσο είναι σημαντικό να μη φτάνει στο επίπεδο της υπερβολής γιατί έτσι περνά μηνύματα επιθετικότητας και μη ειλικρίνειας (σαν να προσπαθείς να πείσεις τον άλλον ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά).

Και κάποια στιγμή, αρχίζετε να μιλάτε

Δώσε σημασία στον τόνο της φωνής. Ο τόνος της φωνής φανερώνει πολλά στοιχεία για την προσωπικότητα μας. Ένας άνθρωπος που μιλά ήρεμα και σε μια σταθερή κλίμακα δίνει την εντύπωση ενός ατόμου που είναι σίγουρος για τον εαυτό του. Έτσι, είναι σημαντικό να μειώσεις τα ντεσιμπέλ όταν συνομιλείς με κάποιον αν θέλεις να κερδίσεις μια θετική εντύπωση.

Δώσε μια δυνατή χειραψία. Φανερώνει ειλικρίνεια και δυναμισμό (εντάξει, μην του σπάσεις και τα κόκαλα).

Προτίμησε το αυθεντικό ενδιαφέρον από την υπερβολική αυτοπεποίθηση. Μπορεί να έχεις πετύχει πολλά πράγματα στη ζωή σου που προκαλούν το θαυμασμό των άλλων και να ανυπομονείς να τα διηγηθείς. Αν όμως κάνεις ερωτήσεις για τη ζωή του άλλου και ακούς προσεκτικά αυτά που μοιράζεται μαζί σου τότε θα κάνεις μια πραγματικά καλή εντύπωση. Αν θέλεις να καυχηθείς, σίγουρα θα υπάρξουν άνθρωποι που θα σε λατρέψουν, αλλά θα έχεις γοητεύσει τις ανασφάλειες κι όχι την προσωπικότητα τους.

Σε γενικές γραμμές, το χιούμορ και η ταπεινότητα είναι η συμπεριφορά που όλοι θα θέλαμε να συναντάμε σε άτομα που γνωρίζουμε πρώτη φορά, ειδικά αν τα διατηρούν και στη συνέχεια…