Δες τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τσεκάρεις αν αξίζει την αγάπη σου!

Τσέκαρε τα κύρια σημεία που κάνουν τη διαφορά στη συμπεριφορά του κι αποφάσισε αν αξίζει πράγματι τον έρωτα σου. Αν πάλι ξέρεις ήδη πως έχεις μπλέξει με «αλήτη» -όπως πάντα άλλωστε- σου δίνουμε 25 καλούς λόγους για να αλλάξεις τακτική.

Ο Νο1 λόγος βέβαια, είναι ότι η σχέση σου με τον αλήτη σ” αφήνει πάντα πληγωμένη και δυστυχισμένη. Μαζί μ” αυτό όμως, θυμήσου πως το καλό παιδί…

2. Είναι όλος αυτιά

Αφιερώνει χρόνο για να σ” ακούει ανεξάρτητα αν του μιλάς για τα τελευταία κουτσομπολιά της παρέας σου ή για τα επαγγελματικά σου όνειρα… Και συνεχίζει να σ” ακούει ακόμα κι όταν είσαι έξαλλη και ξερνάς δηλητήριο σε κάθε δεύτερη φράση: ως πραγματικός άντρας, τα ξεσπάσματα σου δεν τον τρομάζουν.

3. Έχει καλή μνήμη

Δεν θα ξεχάσει ποτέ ποια είναι τα αγαπημένα σου σοκολατάκια, ποια λουλούδια προτιμάς και ποιο συνολάκι τράβηξε την προσοχή σου όταν κάνατε βόλτα στις βιτρίνες. Έτσι καταφέρνει πάντα να σε συγκινεί στη γιορτή και στα γενέθλια σου που φυσικά τα θυμάται πάντα κι αυτά.

4. Δεν χρειάζεται «εκπαίδευση»

Αν έχεις κουραστεί να προσπαθείς να μάθεις στο –εκάστοτε- άλλο σου μισό τι σημαίνει να αγαπάς, το καλό παιδί θα σε κάνει να νιώθεις σα πεντάχρονο στην παιδική χαρά: σε ρωτάει πάντα πώς νιώθεις, τσεκάρει πάντα αν έφτασες ασφαλής στον προορισμό σου και είναι πάντα πρόθυμος να σε γυρίσει σπίτι ο ίδιος για μην ταλαιπωρηθείς και να μην κινδυνεύσεις (τυχερούλα).

5. Σε προστατεύει

Είναι σε θέση να εκτιμήσει μια καλή σχέση και δεν θ” αφήσει κανέναν και τίποτα να την απειλήσει, ακόμη κι χρειαστεί να έρθει στα χέρια για να σε υπερασπιστεί.

6. Δεν σου προκαλεί ανασφάλειες

Ξέρεις πάντα πώς νιώθει για σένα και δεν παίζει ποτέ με τα συναισθήματα σου. Δεν βλέπει κανένα όφελος στο να σε μειώνει και να σε υποτιμά.

7. Είσαι προτεραιότητά του

Πόσο συχνά νιώθεις παραμελημένη; Ο αλήτης το παίζει πάντα άνετος, υπεραπασχολημένος και σου φέρεται σαν να είσαι εντελώς δεδομένη για εκείνον: αρκεί να σου σφυρίξει για να τρέξεις κοντά του. Αντίθετα το καλό παιδί βρίσκει πάντα χρόνο για εσάς τους δύο.

8. Καταλαβαίνει πότε έχεις τα νεύρα σου

Το «τίποτα» δεν είναι απάντηση όταν ένα καλό παιδί σε ρωτάει τι έχεις. Δεν βολεύεται με εύκολες ερμηνείες και δεν τα ρίχνει στην περίοδο σου. Αντίθετα, καταλαβαίνει ακριβώς πότε κάτι σε έχει πειράξει και είναι διατεθειμένος να το λύσετε.

9. Σου κάνει τις σωστές ερωτήσεις

Για την ακρίβεια, μπορείς να συζητήσεις μαζί του για τα πάντα. Το ενδιαφέρον του δεν περιορίζεται στο πότε είσαι διαθέσιμη για να βγείτε ή για να το κάνετε.

10. Είναι υπερήφανος για σένα

Σου είχε γνωρίσει όλα τα μέλη της άμεσης οικογένειας του από τους πρώτους μήνες της σχέσης σας και εξακολουθεί να σε συστήνει με χαρά σε κάθε γνωστό που μπορεί να συναντήσετε ακόμη και τυχαία στον δρόμο.

11. Σε φροντίζει όταν αρρωστήσεις

…Αλλά κάνει το ίδιο και με όλους τους ανθρώπους που αγαπά, όπως τ” αδέλφια, τους φίλους και τους γονείς του. Όταν εκείνος ξέρει πότε τον χρειάζονται και νοιάζεται για τους άλλους, εσύ ξέρεις ότι είναι ένας άντρας που αξίζει να κρατήσεις στο πλευρό για πάντα.

12. Ενδιαφέρεται για την οικογένεια σου

Καταλαβαίνει ότι οι άνθρωποι που αγαπάς είναι σημαντικοί για σένα και είναι πρόθυμος να επενδύσει χρόνο για να ενταχθεί πλήρως ανάμεσα τους.

13. Απαντάει στις ερωτήσεις σου

…Άμεσα, ξεκάθαρα και με συνέπεια, όποιο κι αν είναι το θέμα. Τα μισόλογα, οι δικαιολογίες και η ανακρίβειες απλά δεν είναι του στυλ του.

14. Σε βοηθάει να εξελιχθείς

Μπορεί ο αλήτης να σε κάνει να νιώθεις ότι έχεις πετύχει «κελεπούρι» -μετά από το πολύ κυνήγι- αλλά ταυτόχρονα πυροδοτεί τις ανασφάλειες σου και σε κάνει να νιώθεις ασήμαντη. Το καλό παιδί δεν θα επέτρεπε ποτέ κάτι τέτοιο: μαζί του νιώθεις ξεχωριστή, δεν σταματάς ποτέ να ονειρεύεσαι ενώ σε προκαλεί να βάζεις ψηλότερους στόχους κοινούς και προσωπικούς.

15. Δεν φοβάται τις τρυφερότητες

Συνεχίζει να σε κρατάει από το χέρι όπου κι αν βρίσκεστε και δεν ντρέπεται να σε φιλήσει μπροστά σε όλους όποτε νιώσει την ανάγκη.

16. Σου κρατάει την πόρτα να περάσεις

Το καλό παιδί ξέρει ότι η ισότητα μεταξύ αντρών και γυναικών δεν έχει καμιά σχέση με τη γαϊδουριά, γι” αυτό κρατάει πάντα τους τύπους, όχι μόνο αλλά ιδιαίτερα όταν είσαστε μαζί.

17. Είναι σταθερός στη δέσμευση του

Μπορεί να σε παραξενέψει στην αρχή με την ανάγκη του για συντροφικότητα αλλά δεν εκδηλώνεται έτσι από ενθουσιασμό: απλά ξέρει τι θέλει και θεωρεί χάσιμο χρόνου να το κρύψει από σένα ή από τον εαυτό του.

18. Σου μαγειρεύει

Δεν απαιτεί από σένα να του ετοιμάζεις από τρία διαφορετικά πιάτα μεσημέρι-βράδυ. Αντίθετα, χαίρεται να σου μαγειρεύει καθώς μ” αυτόν τον τρόπο σου δείχνει την αγάπη του ενώ ξέρει πως έτσι θα σε εντυπωσιάσει –και δικαίως.

19. Τηρεί τις υποσχέσεις του

Ο άντρας που εννοεί κυριολεκτικά αυτά που λέει και κρατάει τον λόγο του, είναι σκέτη ανακούφιση.

20. Επικοινωνεί μαζί σου με κάθε τρόπο

Η επικοινωνία σας περιλαμβάνει τηλεφωνήματα, συναντήσεις, γραπτά μηνύματα και αναρτήσεις στο φέισμπουκ: δεν του καίγεται καρφί τι θα σκεφτούν οι άλλοι.

21. Οι φίλοι του ξέρουν ότι σε λατρεύει

Είναι περήφανος για τον έρωτα του και δεν τον πειράζει καθόλου να ξέρουν όλοι πόση αδυναμία σου έχει.

22. Δεν «λιώνει» στο Facebook

Το καλό παιδί δεν προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις ανεβάζοντας συνεχώς εξυπνάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε ψάχνεται σπέρνοντας likes σε κάθε τυχάρπαστη γκόμενα.

23. Έχει αυτοπεποίθηση

Ο «αλήτης» το παίζει σκληρός και μάγκας για να κρύψει τις ανασφάλειες του. Αντίθετα, το καλό παιδί νιώθει καλά με τον εαυτό του και τις επιλογές του κι αυτό σημαίνει ότι έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να σε απατήσει.

24. Είναι αλτρουΐστής

Ένα καλό παιδί ξέρει -και έχει αποδεχτεί πλήρως- ότι μια σχέση απαιτεί συχνά να παραμερίζεις τα προσωπικά θέλω σου για να παραμείνει ευτυχισμένη και δεν περιμένει όλες τις θυσίες από σένα. Είναι δυνατόν να μην «κολλήσεις» μαζί του;

Αν μετά απ” όλα αυτά δεν έχεις πειστεί ότι ο «αλήτης» σου απλά δεν αξίζει τον κόπο και τα δάκρυα, τότε θα πρέπει να δεχτείς ότι είσαι άξια της τύχης σου. Όμως σ” αυτή την περίπτωση να θυμάσαι ότι η ζωή σου θα ήταν πολύ πιο εύκολη αν δεν ήσουν τόσο ανεκτική.

Όσο για όλες τις υπόλοιπες που ξέρετε να εκτιμάτε τα καλά παιδιά, απλά συνεχίστε έτσι: είσαστε σε πολύ καλό δρόμο!