Ποιες στάσεις πρέπει να κάνες για να μείνεις έγκυος!

Το τακτικό σεξ, ως γνωστόν, είναι απαραίτητο για να κάνεις παιδί. Για να πετύχεις όμως τον στόχο σου το ταχύτερο δυνατόν, καλό είναι να γνωρίζεις και τον τρόπο ώστε ο… κόπος σου να πιάσει τόπο.

Βέβαια, το σεξ με στόχο την τεκνοποίηση δεν είναι μόνο κόπος. Αντίθετα μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως το πιο απολαυστικό σεξ απ” όλα, αφού ακόμη κι αν είσαι συντηρητικός ή ενοχικός τύπος μπορείς να το χαρείς απόλυτα χωρίς το φόβο μιας… ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή τύψεις επειδή κυλιέσαι στην «αμαρτία».

Επιπλέον, τώρα την Άνοιξη όλα γίνονται πιο εύκολα καθώς όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν άλλο τόσο ανεβαίνει κι η ερωτική σου διάθεση, προσφέροντας σου ακόμα μια αφορμή για αξέχαστες ερωτικές περιπτύξεις. Πώς θα κάνεις λοιπόν την κάθε φορά να μετρήσει διπλά, τόσο ως προς το αποτέλεσμα αλλά και ως προς την απόλαυση;

Πρώτα απ” όλα υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές που αξίζει να θυμάσαι:

  1. Μην το κάνεις μόνο για το παιδί: αν κάνεις έρωτα χωρίς να το χαίρεσαι μόνο και μόνο για να συλλάβεις περιορίζεις την πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο. Χωρίς απόλαυση το σεξ γίνεται αγγαρεία, νιώθεις περισσότερο στρες και τελικά φτάνεις να απογοητεύεσαι διπλά όταν βλέπεις ξανά περίοδο στο τέλος του κύκλου σου. Όμως, το χειρότερο είναι ότι όσο περισσότερο στρεσαρισμένη κι αγχωμένη είσαι έχοντας στο μυαλό τη σύλληψη, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να συλλάβεις με αποτέλεσμα έναν φαύλο κύκλο. Το καλύτερο θα ήταν λοιπόν να «ξεχάσεις» εντελώς το θέμα παιδί και να επιδίδεσαι στο σεξ μόνο για τη χαρά που σου προσφέρει. Μάλιστα, έτσι ο άντρας σου θα γίνει ακόμη πιο πρόθυμος να συμβάλει στον κοινό σας στόχο κι όλα θα κυλήσουν πολύ πιο ανέμελα μέχρι το ευτυχές γεγονός.
  2. Κάνε σεξ μέρα παρά μέρα, όλο τον μήνα ή τουλάχιστον για δύο εβδομάδες, μία πριν και μια μετά από τη μέση του κύκλου σου: αυτός είναι ο ιδανικός ρυθμός για να πετύχεις την καλύτερη δυνατή σύσταση του σπέρματος -τόσο από πλευράς ποσότητας και πυκνότητας όσο και από πλευράς περιεκτικότητας σε σπερματοζωάρια- αλλά και τη σωστή στιγμή, αφού έτσι εξασφαλίζεις ότι το σπέρμα θα είναι σε απόσταση βολης την ημέρα της ωορρηξίας σου.
  3. Μην το παρακάνεις με την καθαριότητα: κόψε κάθε είδους κολπική πλύση (εκτός κι αν σου το έχει ζητήσει ο γιατρός) και φρόντισε να πλένεις την περιοχή του αιδοίου σου μόνο εξωτερικά και μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο (ήτοι: μετά από κάθε αφόδευση και πριν το σεξ). Το πλύσιμο μετά το σεξ μπορείς να το ξεχάσεις για λίγο, αφού ακόμη και το να σηκωθείς αμέσως για να πας στην τουαλέτα μπορεί να υπονομεύσει την προσπάθεια σου. Άλλωστε, καθώς έχετε βάλει πλώρη για παιδί με τον άντρα σου, σίγουρα έχετε φροντίσει και οι δύο να είσαστε καθαροί από σεξουαλικώς μεταδιδόμενες μολύνσεις -επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για να συλλάβεις. Χαλάρωσε λοιπόν κι απόλαυσε ακόμα λίγο χουζούρι στην αγκαλιά του, το οποίο έχει έξτρα όφελος να σας δένει ακόμα περισσότερο ως ζευγάρι.
  4. Κράτα τη σωστή στάση: αυτή είναι ίσως η πιο παραγνωρισμένη αλλά η πιο κρίσιμη συμβουλή απ” όλες ως προς το σεξ της σύλληψης, καθώς το ζητούμενο είναι να επιτρέψεις σε όσο το δυνατόν περισσότερο το σπέρμα να διαπεράσει τον τράχηλοτης μήτρας σου, να διεισδύσει στο εσωτερικό της και από εκεί να φτάσει στις σάλπιγγες σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα από τη στιγμή της εκσπερμάτωσης.Οι καλύτερες ερωτικές στάσεις για να μείνεις έγκυος είναι εκείνες που επιτρέπουν τηνπλήρη, βαθιά διείσδυση του πέους ενώ ο κόλπος σου έχει την κατάλληλη κλίση για να συγκρατήσει μέσα του το σπέρμα και μετά την εκσπερμάτωση. Αμέσως-αμέσως πρέπει να αποκλείσεις όλες τις όρθιες στάσεις αλλά και εκείνες που βρίσκεσαι από πάνω και να περιοριστείς σε μια από τις άλλες τρεις βασικές κατηγορίες:1. Το «άγιο» ιεραποστολικό και οι παραλλαγές του

    Η πιο συνηθισμένη και ξεκούραστη στάση από όλες, με εσένα ξαπλωμένη ανάσκελα κι εκείνον να διεισδύει ενώ βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια σου (βλ. πρώτη πάνω-πάνω στο σκίτσο) μπορεί να αποκτήσει νέα λάμψη και ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αν τη εφαρμόσεις σε μια από τις παραλλαγές της. Επιπλέον όλες οι παραλλαγές του ιεραποστολικού έχουν το πλεονέκτημα να επιτρέπουν την οπτική επαφή με τον σύντροφο σου, ενώ αφήνουν ελεύθερα τα χέρια σου για να περιπλανηθούν στις ερωτογενείς ζώνες σου, όπως το στήθος και η κλειτορίδα, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της απόλαυσης.

    Με λυγισμένα γόνατα: (δεύτερη στάση στο σκίτσο) έτσι του επιτρέπεις ευκολότερη πρόσβαση και δίνεις στη λεκάνη σου ελαφριά κλίση προς τα πάνω, αναγκάζοντας το σπέρμα να κυλήσει ανεμπόδιστο προς τον τράχηλο.

    Με λυγισμένα γόνατα κι εκείνον στηριγμένο στα χέρια του – αντί στους αγκώνες (τρίτη στάση από πάνω): έτσι εκείνος μπορεί να διεισδύσει βαθύτερα.

    Με τα πόδια σου στους ώμους του: (τέταρτη στάση) παρότι χρειάζεται λίγο περισσότερη ευλυγισία από την πλευρά σου δίνει την καλύτερη δυνατή κλίση στη λεκάνη και τον κόλπο σου, διευκολύνοντας τη διείσδυση του σπέρματος στο εσωτερικό της μήτρας.

     

    Για να ενισχύσεις την αποτελεσματικότητα του ιεραποστολικού και στις τέσσερις αυτές παραλλαγές μπορείς να τοποθετήσεις ένα αρκετά φουσκωτό μαξιλάρι κάτω από τους γοφούς σου. Εναλλακτικά, στο πλαίσιο του ιεραποστολικού για ακόμη βαθύτερη διείσδυση υπάρχουν ακόμη τρεις στάσεις για να δοκιμάσεις…

    Η γέφυρα: εκείνος γονατίζει ανάμεσα στα πόδια σου και διεισδύει ενώ συγκρατεί τη λεκάνη σου με τα χέρια του. Ταυτόχρονα, εσύ στηρίζεσαι με τα χέρια σου πάνω από το κεφάλι πατώντας στις μύτες των ποδιών σου, ενώ το κορμί σου σχηματίζει ένα τόξο. Είναι μια πιο απαιτητική στάση καθώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τους κοιλιακούς και τους γλουτιαίους σου μύες για να διατηρήσεις την ισορροπία σου. Ωστόσο μπορεί να δώσει μια γεύση περιπέτειας στο συζυγικό σεξ.

     

    Το κεράκι: επίσης εκείνος βρίσκεται γονατιστός και διεισδύει κρατώντας σε από τα πόδια, ενώ εσύ έχεις ανασηκώσει όλο τον κορμό και στηρίζεσαι στα χέρια και τους ώμους σου. Παρότι εντυπωσιακό, το κεράκι είναι λιγότερο απαιτητικό από τη γέφυρα, αν και πάλι πρέπει να βοηθήσεις την κατάσταση με τους κοιλιακούς σου. Ωστόσο, εξασφαλίζει τη βαθύτερη διείσδυση από όλες τις παραλλαγές του ιεραποστολικού και βέβαια την ταχύτερη διέλευση του σπέρματος προς στη μήτρα, χάρη στη βαρύτητα.

    Με διαφορά ύψους: μια ακόμη διαφοροποίηση στο ιεραποστολικό είναι η εφαρμογή των παραπάνω παραλλαγών, αλλά με εσένα ξαπλωμένη σε ένα πιο ψηλό επίπεδο σε σχέση με εκείνον ώστε το πέος του να φτάνει απευθείας στη λεκάνη σου ενώ εκείνος είναι γονατιστός (εσύ π.χ. στο ξαπλωμένη στον καναπέ ή το τραπέζι του σαλονιού) ή όρθιος (εσύ ξαπλώνεις στο τραπέζι της τραπεζαρίας, ή σε ένα γραφείο). Αυτή η εκδοχή του ιεραποστολικού δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα από πλευράς αποτελεσματικότητας για τη σύλληψη, αλλά μπορεί να είναι πιο ξεκούραστη για τον άντρα σου και οπωσδήποτε πιο πικάντικη και για τους δυο σας.

    2. Πίσω μου σε έχω σατανά

    Η κολπική διείσδυση με εκείνον από πίσω εκτός του ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τη σύλληψη, είναι κι η αγαπημένη πολλών αντρών καθώς τους δίνει μια αίσθηση κυριαρχίας και αυτή η ιδέα αυξάνει τη διέγερση τους. Ταυτόχρονα, η δική σου αίσθηση ότι τον ερεθίζεις τόσο πολύ ενώ νιώθεις παραδομένη στις ορέξεις του, μπορεί να λειτουργήσει διεγερτικά και για σένα. Δοκίμασε την λοιπόν με δύο διαφορετικούς τρόπους…

     

    Το «πλακωτό»: (στο σκίτσο αριστερά) ενώ είσαι ξαπλωμένη μπρούμυτα με τα γόνατα σου ελαφρά λυγισμένα εκείνος ξαπλώνει από πάνω σου και διεισδύει ενώ στηρίζεται στα χέρια του. Αν είσαι αρκετά ευλύγιστη, δοκίμασε να τον φέρεις πιο κοντά σου τυλίγοντας τους αστραγάλους σου γύρω από τις γάμπες του.

    Στα τέσσερα: (στο σκίτσο δεξιά) η κλασική στάση για κολπική διείσδυση από πίσω έχει το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται κρεβάτι καθώς μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε, όπως στο πάτωμα ή ακόμα και μια ερημική παραλία, με την προϋπόθεση να προστατεύεις τα γόνατα σου. Ταυτόχρονα, πολλά ζευγάρια την βρίσκουν άκρως ερωτική καθώς απελευθερώνει τα ζωώδη ένστικτα τους προς όφελος του πάθους. Αν η στήριξη στα χέρια σου σε κουράζει, δοκίμασε να ακουμπήσεις τον κορμό σου πάνω σε ένα πυργάκι από σταθερά μαξιλάρια ή εναλλακτικά να τη δοκιμάσεις από γονατιστή στάση ενώ ξαπλώνεις τον κορμό σου πάνω σε μια χαμηλή επιφάνεια, όπως ένα χαμηλό τραπεζάκι ή καρέκλα.

    Προσοχή: αν τυχόν η μήτρα σου παρουσιάζει οπίσθια κάμψη, αυτή η στάση δεν βοηθάει τόσο πολύ τη σύλληψη, ενώ μπορεί να σε πονάει λόγω της τριβής με τον τράχηλο.

    3. Εκ του πλαγίου

    Οι στάσεις στο πλευρό είναι σαφώς οι πιο ξεκούραστες και χαλαρωτικές απ” όλες, ιδανικές για το τέλος μιας απαιτητικής μέρας, ενώ είναι σχεδόν εξίσου αποτελεσματικές με τις προηγούμενες, με την προϋπόθεση να γυρίσεις σε ύπτια στάση αμέσως μετά την εκσπερμάτιση, προκειμένου να συγκρατήσεις μέσα σου για περισσότερη ώρα το σπέρμα.

    Τα κουταλάκια: (αριστερά στο σκίτσο) ενώ βρίσκεσαι ξαπλωμένη στο πλευρό με λυγισμένα τα γόνατα εκείνος ξαπλώνει παράλληλα από πίσω σου, ακουμπώντας το σώμα του στο δικό σου. Έτσι τα κορμιά σας μοιάζουν με κουταλάκια τοποθετημένα στο συρτάρι της κουζίνας. Από αυτή τη βασική στάση, εσύ μπορείς στη συνέχεια να σκύψεις μπροστά για να του επιτρέψεις βαθύτερη διείσδυση και περισσότερη σταθερότητα. Για τον ίδιο σκοπό, εναλλακτικά, από την αρχική στάση μπορείς να αγκαλιάσεις τα πόδια του με το πόδι που έχεις από πάνω.

    Το ψαλιδάκι: (δεξιά στο σκίτσο) εσύ είσαι ξαπλωμένη στο πλευρό με τα γόνατα σου λυγισμένα ενώ εκείνος διεισδύει στηριγμένος στα γόνατα. Η ίδια στάση γίνεται πιο εύκολη αν υπάρχει μια μικρή υψομετρική διαφορά μεταξύ σας (π.χ. εσύ είσαι ξαπλωμένη πάνω σε μια φαρδιά μαξιλάρα όπως στο σκίτσο κάτω). Έτσι τα κορμιά σας μοιάζουν με ανοιχτό ψαλίδι καθώς το κάτω μέρος των σωμάτων σας φαίνεται ενωμένο. Δεν πρόκειται για κάποια συγκλονιστική στάση, αλλά προσφέρει επίσης λίγη ποικιλία στο συζυγικό σεξ, μεταξύ άλλων.

    Δοκιμάζοντας όλες αυτές τις εναλλακτικές, μέχρι να καταλήξεις στην αγαπημένη σου ελπίζω και σου εύχομαι να πετύχεις ταυτόχρονα και τον στόχο σου. Παράλληλα, να θυμάσαι ότι σε κάθε υγιές ζευγάρι χρειάζεται τουλάχιστον ένας χρόνος τακτικών ελεύθερων επαφών -με τον τρόπο που περιγράψαμε στην αρχή του άρθρου- για να αρχίσεις να αναρωτιέσαι μήπως υπάρχει κάποιο θέμα γονιμότητας. Εντωμεταξύ φρόντισε να τις απολαμβάνεις όσο πιο ξένοιαστα μπορείς και όσο περισσότερο μπορείς, γιατί κι αυτό βοηθάει με τον τρόπο του.