Γιατί η χρήση προφυλακτικού δεν είναι αυτονόητη για όλους τους άντρες…!

Όσο απίστευτο και αν σου φαίνεται, έρευνα έδειξε ότι πάνω από το 80% των ανδρών παραδέχτηκαν ότι έχουν τουλάχιστον μια τακτική για να αποφεύγουν τη χρήση προφυλακτικών κατά το σεξ!

Το προφυλακτικό αποτελεί μετά την αποχή τον πιο σίγουρο τρόπο προστασίας από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά και αποφυγής ανεπιθύμητων εγκυμοσυνών.

Αν και δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί οι άνδρες προσπαθούν να το αποφύγουν, παρουσιάζουμε 5 λόγους που δεν φορούν προφυλακτικό:

1 Διαδίκτυο:

Στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης και των εφαρμογών γνωριμιών, το σεξ είναι πραγματικά «στις άκρες των δαχτύλων» οπότε μπορεί να προκύψει τόσο γρήγορα, που βρίσκει πολλούς απροετοίμαστους, από… τεχνικής πλευράς.

2 Friends with benefits:

Οι φιλικές σχέσεις που δημιουργούνται ανάμεσα σε όσους είναι «κάτι παραπάνω από φίλοι» δημιουργούν άνεση, δεν είναι δύσκολο να εγκαταλειφθεί η χρήση προφυλακτικού με τον καιρό.

3 Ρίσκο και ανταμοιβές:

Σύμφωνα με μια μελέτη, συγκρίνοντας τη χρήση προφυλακτικού με την παλαιά μέθοδο αντισύλληψης με τον άνδρα να αποσύρεται αμέσως πριν την εκσπερμάτωση, η δεύτερη είναι ελάχιστα πιο «επικίνδυνη» όσον αφορά στο ενδεχόμενο ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Αν και εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, εάν κάποιος βρίσκεται σε καλή σχέση και είναι σίγουρος ότι η σύντροφός του είναι υγιής, είναι πολύ πιθανό να μην χρησιμοποιεί προφυλακτικό, έχοντας «ζυγίσει» τα υπέρ και τα κατά.

4 Καλός ρυθμός:

Είναι γνωστό ότι το να πρέπει να σταματήσει κανείς τη διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για να βάλει προφυλακτικό δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο ή διεγερτικό, καθώς κόβει τη διάθεση- οπότε πολλοί τείνουν να μην το κάνουν, παρασυρόμενοι από την θέρμη της στιγμής. Ωστόσο, είναι καλό να θυμάται κανείς ότι ένα νεογέννητο που βάζει τα κλάματα μέσα στη νύχτα χαλάει και αυτό τη διάθεση.

5 Τα προφυλακτικά δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο:

Χαλάνε την αίσθηση, στεγνώνουν, γενικότερα πολλοί τα βρίσκουν άβολα. Υπάρχουν όμως και πιο άβολα: έρπης, κονδυλώματα και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά και εγκυμοσύνες!