Υπάρχει περίπτωση να προσποιηθεί οργασμό ή να σε απατήσει; Ναι! Δες ποια είναι η επόμενή σου κίνησή σου!

Η Ελένη ένιωθε «χαζή» και «ντροπιασμένη» που δεν είχε καταλάβει ότι ο σύζυγός της είχε πολλαπλές εξωσυζυγικές σχέσεις. Το προφανές ερώτημα είναι το εξής:

αγνοούσε τις προειδοποιητικές ενδείξεις ή ο άνδρας της ήταν πολύ καλός στην εξαπάτηση; Ένα άλλο καυτό ερώτημα στο μυαλό πολλών γυναικών είναι «Μπορεί ο άνδρας που αγαπώ να κρατά μυστικά από μένα;». Για να το διαπιστώσουμε, διεξήγαμε μια δημοσκόπηση για να δούμε αν τα ζευγάρια έχουν μυστικά μεταξύ τους. Το πρώτο πράγμα που διαπιστώσαμε; Το 75% των ανδρών είπαν ότι είναι πολύ λογικό να έχεις μυστικά σε μια σχέση. Ιδού οι κρυφές σκέψεις και πράξεις που σίγουρα θέλεις να μάθεις:

1. Το 23% των ανδρών έχουν απατήσει τη σύντροφό τους

Και το 31% απάντησαν ότι θα την απατούσαν, αν ήξεραν ότι δε θα το μάθαινε. Δεν μπορούμε να χρυσώσουμε το χάπι: οι άνδρες είναι επιρρεπείς στον πειρασμό. Και οι λόγοι που το κάνουν είναι τόσο σεξουαλικοί όσο και συναισθηματικοί. Το 31% όσων έχουν απατήσει λένε ότι παραστράτησαν επειδή έπλητταν στο κρεβάτι και το 24% ότι δεν ένιωθαν, πλέον, επιθυμητοί από τη σύντροφό τους. «Οι γυναίκες κάνουν μεγάλος λάθος όταν πιστεύουν πως οι άντρες δε θέλουν να νιώθουν επιθυμητοί όπως και οι γυναίκες» λέει η Φαίδρα Λογοθέτη, Ph.D., ψυχολόγος, διευθύντρια του Κέντρου Αυτοεκτίμησης και Θετικής Σκέψης Lovesmiles, συγγραφέας του βιβλίου Αγάπη μου απόψε θα αργήσω – Αντρική απιστία: πώς να την προλάβετε, πώς να την αντιμετωπίσετε.

Τι να κάνεις: Γίνε πιο σέξι

Μπορείς να αντιμετωπίσεις και τα δύο ζητήματα, «ξεμυαλίζοντάς» τον πιο συχνά – του δείχνει ότι τον ποθείς. Ξύπνα τον με στοματικό έρωτα ή κάθισε απλώς πάνω του όταν επιστρέφει από τη δουλειά. Και μην αποκλείεις τα προκαταρκτικά. Χάιδεψε απαλά το πρόσωπό του, τρίψε τους ώμους του και φίλα τον τόσο παθιασμένα όσο στην αρχή της σχέσης σας.

2. Το 45% σκέφτονται άλλες γυναίκες στη διάρκεια του σεξ

«Οι άνδρες έχουν μια λίστα εικόνων που χρησιμοποιούν για να φαντασιώνονται και προσθέτουν διαρκώς καινούργιες στον κατάλογο» σημειώνει ο Σκοτ Χάλτζμαν, MD, συγγραφέας του The Secrets of Happily Married Women (Τα μυστικά των ευτυχισμένων παντρεμένων γυναικών). «Μπορεί να είναι οποιαδήποτε: μια πορνοστάρ, μια ηθοποιός, η συνάδελφός του ή η σερβιτόρα που του έβαλε καφέ το πρωί» προσθέτει ο ίδιος. Παρότι ακούγεται άσχημο, είναι απολύτως φυσιολογικό. Το πόσο διαρκεί η συνουσία εξαρτάται, εν μέρει, από την ικανότητά του να διατηρεί τη στύση του και μια συναρπαστική φαντασίωση στη διάρκεια του σεξ τον βοηθά να συνεχίσει.

Τι να κάνεις: Μην αγχώνεσαι

Δε σημαίνει ότι δεν τον ελκύεις ή ότι θα προτιμούσε να είναι στο κρεβάτι με κάποιαν άλλη. Όμως, αν η σκέψη πραγματικά σε ενοχλεί, κάνε το σεξ πιο προσωπικό, ανάβοντας τα φώτα ή προτιμώντας μια στάση που περιλαμβάνει περισσότερη επαφή με τα μάτια (όπως το ιεραποστολικό ή με τη γυναίκα από πάνω).

3. Το 55% παρακολουθούν πορνό τουλάχιστον κάθε εβδομάδα

Είναι απλούστατο: οι άνδρες θέλουν να κοιτάζουν γυμνές γυναίκες. Έτσι, εφόσον το πορνό προσφέρει τόσο πολλά σκανδαλώδη σεξουαλικά σενάρια, μπορεί να είναι επίσης ένας τρόπος γι’ αυτόν να «βιώσει» το τρελό σεξ χωρίς να το κάνει. Αναρωτιέσαι πότε προλαβαίνει να το παρακολουθήσει; Συνήθως όταν δεν είσαι σπίτι, ενώ κοιμάσαι ή όταν είναι στη δουλειά.

Τι να κάνεις: Ενθάρρυνέ τον

«Οι γυναίκες συχνά πιστεύουν πως οι άνδρες χρησιμοποιούν το πορνό όταν δεν είναι ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική ζωή τους, αλλά μια ταινία δεν μπορεί να συγκριθεί με μια πραγματική γυναίκα» τονίζει ο Κώστας Ρωμανός, ψυχοθεραπευτής σεξολόγος. Γι’ αυτό μην το πολυσκέφτεσαι. Το να παρακολουθεί ερωτικές ταινίες μια-δυο φορές την εβδομάδα είναι φυσιολογικό. Αν, όμως, υποπτεύεσαι ότι η συνήθειά του είναι μάλλον υπερβολική (μια ένδειξη είναι ότι είναι κολλημένος στον υπολογιστή αργά το βράδυ και τον κλείνει όταν μπαίνεις στο δωμάτιο) ή ότι δεν παίρνει πρωτοβουλία για σεξ όσο παλιά, τότε ίσως έχεις λόγους να ανησυχείς. Για να διαχειριστείς το πρόβλημα, χωρίς να τον κάνεις να νιώσει περίεργα, ο ειδικός προτείνει να πεις κάτι όπως «Ε, υπάρχει μια πραγματική γυναίκα εδώ που θέλει πολύ να κάνει σεξ μαζί σου!». Το πιθανότερο είναι ότι αυτή είναι όλη κι όλη η ενθάρρυνση που χρειάζεται.

4. Το 17% έχουν προσποιηθεί τον οργασμό

Επιταχυνόμενη αναπνοή, βαθιά αγκομαχητά και σφιγμένοι μυς: δεν είναι μόνο γυναικεία τεχνάσματα – υπάρχουν και άνδρες που καταφεύγουν σε αυτά. «Εάν η στύση ενός άνδρα αρχίσει να χαλαρώνει, μπορεί να προσποιηθεί τον οργασμό για να αποφύγει τη γελοιοποίηση μπροστά στη σύντροφό του» τονίζει ο σεξολόγος. Κάποιες συχνές αιτίες που επηρεάζουν τη στύση είναι η αίσθηση πίεσης να αποδώσει ενώ δεν έχει όρεξη, το άγχος της πρώτης φοράς (τον τρομάζει το πόσο σέξι είσαι) και το να είναι μεθυσμένος ή κουρασμένος. Τι να κάνουμε, συμβαίνει.

Τι να κάνεις: Δώσε του χρόνο

Ο μόνος τρόπος για να ξέρεις ότι δεν έφτασε στην κορύφωση είναι αν ψάξεις κρυφά το προφυλακτικό (μην το κάνεις!) ή, σε περίπτωση που δε φορούσε, αν δεν ένιωσες τη φυσική αίσθηση της εκσπερμάτισης. Υποπτεύεσαι ότι υποκρίνεται; Μην προσβληθείς. Εάν δεν έχει φτάσει στην κορύφωση –ενώ εσύ έχεις ήδη φτάσει σε οργασμό– κάντε ένα διάλειμμα για να φιληθείτε ή να κάνετε στοματικό έρωτα ο ένας στον άλλο. Για έναν άνδρα, το να βλέπει μια γυναίκα να προσπαθεί να προσφέρει απόλαυση είναι σαν να κέρδισε το jack-pot του σεξ – κι αυτό αρκεί για να τον οδηγήσει εκεί που θέλει να φτάσει. Τελικά, ένας ψεύτικος οργασμός μια στο τόσο είναι μάλλον τυχαίος και δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Όμως, αν πιστεύεις ότι συμβαίνει συχνά, ρώτησέ τον χωρίς αίσθηση μομφής.

5. Το 41% έχουν ψάξει τα e-mail ή το τηλέφωνο της συντρόφου τους

Τα site κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook, παρέχουν τόσες διόδους στο τι σκέφτεται ο σύντροφός σου, που μπορεί να είναι αδύνατο να αντισταθείς στο… ψάξιμο, υποστηρίζουν ερευνητές ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες. Μάλιστα, και οι γυναίκες το κάνουν: το 50% των γυναικών παρακολουθούν το σύντροφό τους διαδικτυακά.

Τι να κάνεις: Ρώτα τον

Εάν πιστεύεις ότι ψαχουλεύει ή αν τον έχεις πιάσει επ’ αυτοφώρω, αναρωτήσου αν υπάρχει λόγος που ανησυχεί. Έχεις έναν κολλητό που δεν έχει γνωρίσει; Έχεις ακόμη επαφή με τον πρώην σου; Ρώτησέ τον: «Τι νομίζεις ότι θα βρεις;». Πες του ότι, αν θέλει να μάθει οτιδήποτε, μπορεί απλώς να σε ρωτήσει.

6. Το 47%  λένε ότι αυνανίζονται σε εβδομαδιαία βάση (και το 17% το κάνουν καθημερινά)

Όλως περιέργως, συνήθως είναι καλό σημάδι. «Οι άνδρες συνήθως αυνανίζονται όταν κάνουν τακτικό σεξ», επισημαίνει ο ειδικός και προσθέτει: «Όσο περισσότερο σεξ κάνει τόσο πιο υψηλή είναι η λίμπιντό του και τόσο μεγαλύτερο όρεξη για σεξ έχει. Εάν δεν είσαι εκεί, μπορεί να πάρει το θέμα κυριολεκτικά στα… χέρια του». Μερικές φορές είναι απλώς τεμπέλης – θέλει μια γρήγορη ανακούφιση αλλά και την ενέργεια για κανονικό σεξ.

Τι να κάνεις: Να είσαι ικανοποιημένη

Δε χρειάζεται να κάνεις καμία κίνηση. «Οι άνδρες παράγουν τη δεκαπλάσια τεστοστερόνη από τις γυναίκες, οπότε είναι συνηθισμένο να έχει πιο συχνά σεξουαλικές ορμές», λέει ο Κώστας Ρωμανός. «Εάν αυνανίζεται, αυτό κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι είναι σεξουαλικά ικανοποιημένος».