Αν έχετε παρατηρήσει ότι κατά τους θερινούς μήνες έχετε περισσότερη διάθεση για σεξ συγκριτικά με τους χειμερινούς, μην παραξενεύεστε! Συμβαίνει σε όλους! Κάτι το ελαφρύ ντύσιμο, κάτι η χαλαρή διάθεση (όσο χαλαροί κι ανεπηρέαστοι από τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις μπορούμε να μένουμε), κάτι τα βραδινά ποτάκια, η σεξουαλική δραστηριότητα μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας!

Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο υπάρχει αυξημένη αναζήτηση για σεξ τόσο στην πραγματική ζωή (περισσότερη διάθεση για φλερτ και νέες γνωριμίες), όσο και στην καθημερινή ενασχόληση στο Διαδίκτυο (ερευνητές του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια είδαν μια αύξηση στην αναζήτηση των λέξεων «σεξ» και «πορνό» κατά τους μήνες αυτούς που ξεπερνάει το 20% σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο). Ναι, ναι καλά ακούσατε!

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Πώς εξηγείται αυτή η άκρατη επιθυμία για σεξουαλική επαφή;

Έρευνες θέλουν τους παρακάτω παράγοντες να οφείλονται για τη συγκεκριμένη κατάσταση:

-Οι περισσότεροι άνθρωποι κατά τους μήνες αυτούς διαθέτουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο από ότι τις υπόλοιπες περιόδους του χρόνου.

-Επίσης, αυξάνεται την περίοδο αυτή η ανάγκη μας να συναναστραφούμε με πολύ περισσότερο κόσμο γενικά, να βρεθούμε σε παρέες και να διασκεδάσουμε, πράγμα που συνεπάγεται την άυξηση της σεξουαλικής μας δραστηριότητας.

-Ένας τρίτος λόγος είναι το ντύσιμό μας. Ξεφεύγοντας από τα βαριά ρούχα του χειμώνα ερχόμαστε πιο κοντά στην προσωπική μας φύση και αυτό οδηγεί στο να λειτουργούμε περισσότερο ή πιο εύκολα με το ενστικτώδες κομμάτι του εαυτού μας (στο οποίο περιλαμβάνεται και η γενετήσια ορμή).

-Έχει ακόμα παρατηρηθεί, μια σαφής αλλαγή των ορμονών αλλά και της ποιότητας του σπέρματος στον άνδρα, η οποία σχετίζεται με τις αλλαγές στην συμπεριφορά μας.

-Φταίει κι η… θάλασσα, μιας κι ανεβάζει τη λίμπιντο! Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος κι ως εκ τούτου ανεβάζει τα επίπεδα των οιστρογόνων.

-Τέλος, ο ήλιος αυξάνει τόσο τη σεξουαλική επιθυμία όσο και τη γονιμότητα. Ο καθηγητής Α. Μύερσον υποστήριξε πως το ζεστό κλίμα βοηθά στην έκκριση ορμονών και στα δυο φύλα. Έχει αποδειχτεί επίσης ότι το έντονο φως προκαλεί αύξηση των επιπέδων της τεστοστερόνης αλλά και άλλων γυναικείων ορμονών, ενώ είναι ευεργετικό και για την ποιότητα του σπέρματος και την ωορρηξία.

Ενδιαφέρον δε προκαλεί το γεγονός ότι η περίοδος μεταξύ Μαΐου- Αυγούστου, θεωρείται περίοδος χωρισμών για τις ηλικίες 25 έως και 44. Αυτό συμβαίνει γιατί η αίσθηση της ελευθερίας, αλλά και η ανάγκη για φλερτ και επιβεβαίωση, γίνονται πιο έντονες.