Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό που προσέχουν οι γυναίκες όταν γνωρίζουν έναν άντρα!

Δεν είναι τα μάτια, τα χείλη ούτε το σώμα του….

Αν νομίζεις ότι οι γυναίκες επιλέγουν άντρες με γοητευτικά, έντονα χαρακτηριστικά, μούσια και γυμνασμένο σώμα, κάνεις λάθος! Το βασικό χαρακτηριστικό που προσέχουν οι γυναίκες όταν γνωρίζουν έναν άντρα είναι το… δέρμα του!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ στη Μαλαισία θέλησαν να διαπιστώσουν, λοιπόν, αν για τις γυναίκες παίζουν μεγαλύτερο ρόλο τα ανδροπρεπή χαρακτηριστικά ή ο τύπος και το χρώμα του δέρματος.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, έβγαλαν φωτογραφία τα πρόσωπα 34 λευκών και 41 μαύρων ανδρών, αξιολόγησαν το χρώμα τους και χρησιμοποίησαν ένα πρόγραμμα υπολογιστή για να βαθμολογήσουν την ανδροπρέπειά τους.

Στη συνέχεια, έδειξαν τις φωτογραφίες σε 32 λευκές και 30 μαύρες γυναίκες, οι οποίες βαθμολόγησαν τα πρόσωπα αναλόγως με τα πόσο ελκυστικά τα θεωρούσαν.

Τα αποτελέσματα;

Το χρώμα του προσώπου φαίνεται πως παίζει το σημαντικότερο ρόλο, βαθμολογώντας τα πρόσωπα με «χρυσαφένιο» χρώμα ως «πολύ πιο ελκυστικά»! Αντιθέτως, η ανδροπρέπεια των χαρακτηριστικών δεν φάνηκε να επηρεάζει την κρίση τους.
«Η μελέτη μας υποδηλώνει ότι το να φαίνονται υγιείς μπορεί να αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για τους άντρες για να είναι ελκυστικοί», πρόσθεσε τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας.