ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΧΡΩΜΑ – Το καλύτερο ΓΚΡΙ για την κουζίνα σας

Το γκρι συνεχίζει να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ουδέτερα χρώματα στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

Όμως εξακολουθεί να είναι μια κάπως αντισυμβατική επιλογή ως το κυρίαρχο χρώμα στη κουζίνα, κάτι το οποίο αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς, όπως αποδεικνύεται από τον αυξανόμενο αριθμό των πανέμορφων γκρι κουζινών που εμφανίζονται σε διάφορες ιστοσελίδες.

Το γκρι μπορεί να δείχνει αυστηρό και ψυχρό σε σύγκριση με τα πιο θερμά ουδέτερα, δηλαδή τα μπεζ και τα καστανά. Ένα κόλπο που χρησιμοποιούν πολλοί διακοσμητές όταν δουλεύουν με το γκρι είναι να το συνδυάσουν με ένα ζεστό υλικό, όπως το ξύλο, ή μ’ένα έντονο, ζεστό και τολμηρό χρώμα, όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί ή το κίτρινο. Οι γκρι κουζίνες δεν ενδείκνυνται σε μέρη με ψυχρό κλίμα όπου τις περισσότερες μέρες του χρόνου επικρατεί συννεφιά και βροχή, αλλά είναι ένα εξαιρετικό χρώμα για μια κουζίνα σε ζεστό κλίμα όπου θα δώσει στη κουζίνα σας μια δροσερή και κομψή νότα.

Αυτό ισχύει βέβαια και σε κουζίνες με ανοίγματα προς το βορρά διότι το φως που εισέρχεται είναι “ψυχρότερο” και σε συνδυασμό με το γκρί “κρυώνει” τον χώρο.

Φυσικά μπορούμε να διαλέξουμε μια απόχρωση του γκρι που τείνει προς τα ζεστά χρώματα….

1. Η “ψυχρή” απόχρωση αυτής της κουζίνας λειτουργεί ως τέλειο φόντο για τον κόκκινο φούρνο.

1

2. Η μαρμάρινη, με γκρίζες και λευκές ρίγες, νησίδα σε αυτή την κουζίνα είναι εντυπωσιακή. Δεδομένου ότι ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε μια συγκρατημένη χρωματική παλέτα και δεν το παράκανε, τα πλούσια υλικά μπορούν και τραβάνε όλη την προσοχή σε αυτό το δροσερό και μοντέρνο χώρο.

2

3. Σε αυτή την όμορφη κουζίνα χρησιμοποιήθηκε μια πιο θερμή απόχρωση του γκρι. Είναι μια απόχρωση που λειτουργεί καλά με οποιοδήποτε άλλο χρώμα.

3

4. Το γκρι και το έντονο, φωτεινό κίτρινο είναι ένας φανταστικός συνδυασμός χρωμάτων. Ενώ το γκρι είναι δροσερό και διακριτικό, το κίτρινο είναι ζεστό και μας χτυπά στο μάτι.

4

5. Φυσικά το γκρι δεν είναι μόνο για τις σύγχρονες κουζίνες. Το απαλό γκρι χρώμα σε αυτά τα ερμάρια είναι απόλυτα κομψό, και ταιριάζει πολύ με τους μαρμάρινους πάγκους ενώ το σκούρο ξύλινο πάτωμα ζεσταίνει τον χώρο.

5

6. Εάν δεν σας αρέσουν τα έντονα, μοντέρνα χρώματα αλλά δεν θέλετε και μια τελείως λευκή κουζίνα σκεφτείτε μια ζεστή απόχρωση του γκρι στους τοίχους ή στα ερμάρια σας. Εδώ πάλι το ξύλινο πάτωμα προσθέτει ζεστασιά και γοητεία. Η κουζίνα είναι υπέροχη, καθαρή και ευάερη.

6

7. Ως ουδέτερη απόχρωση το γκρι συνδυάζετε εύκολα με οποιοδήποτε άλλο χρώμα μπορεί να θέλετε να προσθέσετε στην κουζίνα σας, όπως το έντονο πράσινο (λαχανί) σε αυτό το σύγχρονο χώρο. Το θετικό εδώ είναι πως ένα τολμηρό χρώμα στον τοίχο είναι σχετικά εύκολο και προσιτό να αλλάξει αν νιώσετε την ανάγκη για μια αλλαγή.

7

8. Αυτή ή πολύ ζεστή γκρι απόχρωση αναδεικνύει όμορφα τον τοίχο από τούβλα. Η αντίθεση είναι πολύ διακριτική, επιτρέποντας το τούβλο να τραβήξει την προσοχή που της αξίζει. Οι μπλε καρέκλες προσθέτουν μια καλοδεχούμενη ένεση χρώματος.

8

9. Τα πλακάκια τονίζουν εντυπωσιακά τον τοίχο σε έναν, κατά τα άλλα, μινιμαλιστικό χώρο. Το άπλετο φυσικό φως στον χώρο έρχεται σε αντίθεση με τον τοίχο και μας τραβάει την προσοχή. Δημιουργεί μια δραματική πινελιά χωρίς να είναι πάρα πολύ βαρύ και υπερβολικό.

9

10. Οι μαύρες συσκευές σε συνδυασμό με τα σκούρα γκρι ερμάρια δείχνουν μια διακριτική κομψότητα σ’αυτή τη μοντέρνα κουζίνα. Το υπέροχο ξύλινο πάτωμα προσθέτει μια τέλεια και απαραίτητη δόση ζεστασιάς και χαρακτήρα.

10

Της Lena Blonsky

lenablonsky.com | interiordesigners.gr