Δεν υπάρχει κίνδυνος Grexit, ωστόσο κινδυνεύουμε με Grexit

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους Έλληνες πολίτες πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Για όλους στον ΣΥΡΙΖΑ, η παραμονή στο ευρώ αποτελεί τη νούμερο ένα προτεραιότητα και είναι φυσικά, μονόδρομος.

Η παραμονή στο ευρώ ωστόσο δεν είναι μονόδρομος και αυτό πρέπει όλοι να το καταλάβουν. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου η χώρα να ορθοποδήσει οικονομικά, είτε εντός, είτε εκτός της ευρωζώνης. Διαβεβαιώνω κάθε Έλληνα για το παραπάνω, με απόλυτη υπευθυνότητα.

Παράλληλα, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, πως το κλείσιμο των τραπεζών και η επιβολή capital control πραγματοποιούνται για το καλό του καταθέτη. Οι Έλληνες δεν έχουν κανέναν λόγο να φοβούνται και είμαστε σίγουροι ότι ένα όχι στο δημοψήφισμα θα ενισχύσει την διαπραγματευτική θέση της χώρας.

Ένα όχι στο δημοψήφισμα ίσως είναι καταστροφικό. Οι Έλληνες έχουν δίκιο να φοβούνται και το κλείσιμο των τραπεζών, μαζί με την επιβολή capital control με προβληματίζουν ιδιαίτερα. Δεν θα δίσταζα να τα χαρακτηρίσω απαράδεκτα μέσα σε μια νομισματική ένωση.

Η διαπραγμάτευση δεν έχει τελειώσει. Φοβάμαι πως η διαπραγμάτευση τελείωσε. Μέτρα όπως ο ΦΠΑ στο 23% δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτά. Έναν ΦΠΑ στο 23% ίσως και να μπορούσαμε να τον συζητήσουμε, πάντοτε κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.

Η κυβέρνηση είναι εδώ και αποτελεί τον εγγυητή της σταθερότητας για τα επόμενα χρόνια. Δεν αποκλείεται σύντομα να πάμε σε εκλογές. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ξεκάθαρος. Μπορούσα να είμαι λιγάκι πιο σαφής.

Πηγή: tokoulouri.com