Πως θα αποφύγεις να επηρεάσει η οικονομική κρίση την σχέση σου!

Οι ερωτικές μας σχέσεις δεν μπορούν να μένουν ανεπηρέαστες από τις συνθήκες που συνθέτουν την καθημερινή μας ζωή… Η οικονομική μας κατάσταση, τα θέματα που κυριαρχούν στις συζητήσεις μας και τα καθημερινά άγχη εισβάλλουν με ύπουλο τρόπο στη σχέση με τον καλό μας.
Μπορεί λοιπόν και η δική σου σχέση να ήταν ιδανική, αλλά ξαφνικά το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ δημιούργησε διαφωνίες και διαπληκτισμούς που έκανε το καλοκαιρινό σας ταξίδι στο νησί φαίνεται τώρα μακρινό όνειρο.
Αν αυτό το περιστατικό σου θυμίζει κάτι τότε η σχέση σου μπορεί να δέχεται τις παράπλευρες απώλειες της οικονομικής ύφεσης. Η παγκόσμια οικονομική κρίση κάνει τους πάντες περισσότερο ανήσυχους και είναι λογικό όταν επιστρέφεις σπίτι να μην είσαι τόσο χαλαρή για αγκαλιές. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως επειδή η οικονομία περνάει δύσκολα πρέπει και η ερωτική σου σχέση να πάρει την κάτω βόλτα. Το να ξέρεις τον τρόπο που η οικονομική κατάσταση της χώρας σε επηρεάζει ως ζευγάρι με τον καλό σου θα σε βοηθήσει να μείνετε ενωμένοι…

Αν ο σύντροφός σου είναι άνεργος ή ο μισθός του μειώθηκε αισθητά τότε εσύ επειδή τον αγαπάς είσαι αποφασισμένη να πληρώνεις τις εξόδους σας και μερικά παραπάνω έξοδα στο σπίτι αν μένετε μαζί. Λάθος. Αυτό δεν είναι η πιο έξυπνη ιδέα. Πρόκειται για μεγάλο πλήγμα στην αυτοεκτίμησή του η οποία είναι συνδεδεμένη με το να βγάζει πολλά λεφτά. Αν ξεκινήσεις να πληρώνεις τα πάντα τότε αυτό θα πληγώσει το εγώ του και από εκεί θα ξεκινήσουν πολλά προβλήματα.
Σαφώς και είναι λογικό να συνεισφέρεις λίγο περισσότερο αλλά η καλύτερη λύση είναι απλώς να μειώσετε τα έξοδά σας παρά να πληρώνεις εσύ. Μείνετε σπίτι για dvd και μη βγείτε για φαγητό έξω.

Αν αυτό το διάστημα πιάσεις κάποια στιγμή τον εαυτό σου να αναρωτιέται πως το αγόρι σου που είχε μια οργανωμένη επαγγελματική ζωή και ένα καλό μισθό τώρα εξαρτάται από σένα μη σκεφτείς πως είσαι κακή σύντροφος. Απλά πρέπει να θυμάσαι πως ακόμα και οι πιο ικανοί, εργατικοί και καλοί επαγγελματίες μπορούν να πέσουν θύματα της κρίσης και δεν είναι δικό τους λάθος. Όταν λοιπόν νιώσεις θυμωμένη μαζί του σκέψου κάτι που έκανε εκείνος για σένα σε μια δύσκολη περίοδο για να θυμηθείς ότι τώρα χρειάζεται αυτός την υποστήριξή σου.