20 χρόνια από τον τίτλο του ΜακΡέι

Διήμερο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Σκωτία τον Μάιο, προκειμένου να εορταστούν τα 20 χρόνια από τον τελευταίο τίτλο του αείμνηστου Κόλιν ΜακΡέι στο WRC.

Τον πρώτο και τελευταίο τίτλο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι πανηγύρισε ο Κόλιν ΜακΡέι το 1995. Από τότε έχουν περάσει 20 χρόνια και στο πλαίσιο του εορτασμού αυτών θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ στη Σκωτία. Ο λόγος για το McRae Rally Challenge, το οποίο θα διεξαχθεί στην πίστα Νόκχιλ το διήμερο 16-17 Μαΐου, όπου θα είναι παρόντα αυτοκίνητα, με τα οποία ο Σκωτσέζος έχει γράψει ιστορία στο WRC.

Ένα από αυτά θα είναι το Subaru Impreza 555, με το οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα, το Mini που χρησιμοποίησε για τις πρώτες δοκιμές, το Ford Focus RS της Martini και το Talbot Sunbeam, που ήταν το πρώτο του αυτοκίνητο στους αγώνες Ράλι. «Έχω πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από τη Σκωτία, όπου έτυχα θερμής υποδοχής από την οικογένεια ΜακΡέι και την ευρύτερη αδελφότητα των Ράλι.

Η στήριξη του Κόλιν, η συμβουλή και η ενθάρρυνση έπαιξαν τεράστιο ρόλο στην εξέλιξη της καριέρας μου στους αγώνες και μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε ο νεότερος αδερφός του ΜακΡέι, Άλιστερ.

Όσο για τους οδηγούς που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ, ένας εξ” αυτών θα είναι ο οδηγός της Citroen στο WRC, Κρις Μικ, ενώ το παρών θα δώσουν και οδηγοί που έχουν πρωταγωνιστήσει σε αγώνες Ράλι στη Βρετανία και στη Σκωτία.

Πηγή: gazzetta.gr