Μπορείς να έρθεις σε οργασμό μόνη σου και όχι με τον σύντροφό σου; Δες πως θα το αλλάξεις…!

«Είμαι 35 χρονών και όσο και αν προσπαθώ, δυσκολεύομαι πολύ να κορυφώσω όταν είμαι με τον σύντροφό μου.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κορυφώσει ποτέ μαζί του… μόνο μόνη μου. Πώς  μπορώ να βοηθηθώ για να έρθω σε οργασμό μαζί του;»

Αγαπητή αναγνώστρια,

Υπάρχουν πράγματι τρόποι για να βοηθήσεις εσύ η ίδια τον εαυτό σου,  ενισχύοντας την επίτευξη του οργασμού σου όταν βρίσκεσαι με τον σύντροφό σου. Από τη στιγμή που στο δικό σου χώρο και χρόνο μπορείς και κορυφώνεις, υπάρχει απόλυτα η δυνατότητα και η ικανότητα να κορυφώσεις με τον σύντροφό σου, αρκεί να αναρωτηθείς και να προβληματιστείς για τα παρακάτω επιμέρους σημαντικά θέματα.

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του οργασμού παίζει κατ’ αρχήν η εικόνα Εαυτού, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να αναρωτηθείς αρχικά κατά πόσο αποδέχεσαι την εικόνα σου, το σώμα σου, τις ερωτογενείς ζώνες σου. Μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση αφήνεται στα χέρια του συντρόφου της, απολαμβάνει τα χάδια του, κορυφώνει πιο εύκολα αφού δεν απασχολεί το μυαλό της με το να κρύβει το σώμα της στο σκοτάδι, κάτω από τα σεντόνια ή κάτω από ρούχα που δεν βγαίνουν ποτέ.

Επιπλέον, μια γυναίκα που αυτο- παρατηρείται κατά τη διάρκεια του ερωτικού παιχνιδιού αναρωτώμενη εάν είναι αρκετά καλή παρτενέρ, εάν είναι αρκετά σέξι ή ακόμη εάν ο τρόπος που «φροντίζει» ερωτικά τον σύντροφό της είναι αρκετά καλός, δεν απολαμβάνει η ίδια το ερωτικό παιχνίδι και συνήθως δυσκολεύεται πολύ να κορυφώσει, αφού το αντιμετωπίζει περισσότερο σαν ένα τεστ που της προκαλεί άγχος και αγωνία.

Ένα ακόμη εμπόδιο στην επίτευξη του οργασμού σου μπορεί να είναι η ενόχληση ή ακόμη ο πόνος στα γεννητικά όργανα κατά την διάρκεια του ερωτικού παιχνιδιού. Είναι αρκετές οι γυναίκες, οι οποίες συνήθως κουβαλούν ίχνη μιας αγχώδους προσωπικότητας, που ενώ βιώνουν μόνες τους οργασμό, δεν κορυφώνουν με τον σύντροφό τους καθώς ο κόλπος τους «κλειδώνει» όταν βρίσκονται μαζί του ενώ στην κλειτορίδα τους ενδέχεται να αισθάνονται τσούξιμο, κάψιμο, γδάρσιμο και άλλες δυσάρεστες  αισθήσεις που όπως είναι φυσικό, την  απομακρύνουν από τον οργασμό της.

Φυσικά, για να βοηθηθείς στην κορύφωσή σου είναι απαραίτητη η ερωτική φροντίδα του συντρόφου σου. Ένα φτωχό ερωτικό παιχνίδι ή η παντελής έλλειψη προκαταρκτικού παιχνιδιού που οδηγεί σε άμεση διείσδυση, δημιουργούν τις προυποθέσεις για την αδυναμία κορύφωσης από πλευράς της γυναίκας. Το γυναικείο σώμα δεν προλαβαίνει να προετοιμαστεί ενώ και ψυχικά η γυναίκα δεν έχει προλάβει να αφεθεί στον ερωτισμό της στιγμής παρά μηχανικά, πολλές φορές, αφήνει τον παρτενέρ της να καθοδηγήσει το σεξουαλικό παιχνίδι, παραμένοντας μια αμέτοχη ψυχικά και σωματικά παρατηρήτρια.

Ακόμη, η αυνανιστική σου εμπειρία μπορεί να σου δώσει πολύτιμες κατευθύνσεις αναφορικά με το πώς θα μπορούσε να σε οδηγήσει ο σύντροφός σου σε οργασμό. Αφουγκράσου το σώμα σου, κατάλαβε τι σε ερεθίζει, ποιό άγγιγμα, σε τι ρυθμό, σε ποιό σημείο του σώματός σου, για πόσο χρόνο και… βοήθησέ τον να σε οδηγήσει στον οργασμό σου! Σε μορφή παιχνιδιού, χωρίς κανένα άγχος, κατεύθυνέ τον σε ένα κλίμα πειραματισμού ώστε να σε μάθει καλύτερα και σιγά σιγά να γνωρίζει και ο ίδιος το σώμα σου όσο καλά το γνωρίζεις κι εσύ!

Τέλος, έχει σημασία να αναρωτηθείς εάν η δυσκολία σου στο να κορυφώνεις με τον σύντροφό σου περιορίζεται σε αυτή σου τη σχέση ή εντοπίζεται σε όλους τους –μέχρι τώρα- παρτενέρ σου. Είναι κάτι σε αυτή τη σχέση και σε αυτό τον άνθρωπο που σε μπλοκάρει; Ή υπάρχει ένα δικό σου κομμάτι που «κλειδώνει» μπροστά σε κάθε άνδρα; Η διαπίστωση αυτή θα σε οδηγήσει στο κομμάτι που πρέπει να δουλέψεις μέσα σου: είναι η σχέση ή είσαι εσύ πίσω από το θέμα που σε προβληματίζει..;

Πάνω από όλα να θυμάσαι πως το σεξ είναι επικοινωνία! Επικοινωνία των αισθήσεων, των φαντασιώσεων, των ερωτικών σκέψεων. Επικοινωνία που τον βοηθά να σε μάθει και εξελίσσει συνεχώς το ερωτικό σας παιχνίδι ώστε να απομακρύνεστε από μια μηχανική ερωτική πράξη και να οδηγείστε σε στιγμές αμοιβαίας ηδονής. Εάν κάτι από τα παραπάνω σε προβληματίζει σταθερά, κι εάν αισθάνεσαι πως μπορεί να στέκεται εμπόδιο στο να κορυφώσεις με τον σύντροφό σου, τότε μη διστάσεις να απευθυνθείς σε έναν Ψυχολόγο Ειδικευμένο σε θέματα Σεξουαλικής Υγείας.