Διακρίσεις για τη Mercedes

Τριπλή διάκριση στην εκδήλωση AutomotiveINNOVATIONS Award 2015: Η Mercedes-Benz είναι η πιο καινοτόμος premium μάρκα της τελευταίας δεκαετίας!

Σύμφωνα με μία αναλυτική μελέτη του ιδρύματος Center of Automotive Management (CAM) και της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων Pricewaterhouse Coopers (PwC), η Mercedes-Benz είναι η πιο καινοτόμος μάρκα premium αυτοκινήτων με τις περισσότερες «πρωτιές» παγκοσμίως! Επιπλέον, η Mercedes-Benz λαμβάνει το ειδικό βραβείο της «Πιο καινοτόμου μάρκας της τελευταίας δεκαετίας». Η Daimler κερδίζει το διαγωνισμό ως «Ο πιο καινοτόμος όμιλος» στον τομέα «Εναλλακτικές μορφές κίνησης». Η απονομή των βραβείων της εκδήλωσης «AutomotiveINNOVATIONS Award 2015″ έλαβε χώρα στη Φρανκφούρτη.

«Η αγάπη για τις εφευρέσεις δε σταματά ποτέ» ήταν το σλόγκαν του Carl Benz, ενός από τους πατέρες της αυτοκίνησης και ιδρυτή της μάρκας. Μέχρι σήμερα οι καινοτομίες αποτελούν ένα μεγάλο συντελεστή επιτυχίας της Mercedes-Benz. Αυτό το επιβεβαιώνει και η τριπλή νίκη της στη φετινή εκδήλωση «AutomotiveINNOVATIONS Award».

Έτσι, το ειδικό βραβείο της «Πιο καινοτόμου μάρκας της τελευταίας δεκαετίας» απονέμεται με μεγάλη διαφορά στη μάρκα της Στουτγάρδης με το αστέρι. Η Mercedes-Benz είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που μπορεί να επιδείξει 578 ξεχωριστές εφευρέσεις, ενώ με 183 παγκόσμιες καινοτομίες ο ανταγωνισμός απλά ακολουθεί τις εξελίξεις! Στις εξέχουσες καινοτομίες συγκαταλέγονται εδώ το DISTRONIC PLUS με Stop&Go Pilot, το οικονομικό σύστημα κίνησης του S 400 HYBRID και η ανάρτηση MAGIG BODY CONTROL.

Στις καινοτομίες που ξεχωρίζουν στην κατηγορία «Πιο καινοτόμος premium μάρκα» περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και η τεχνολογία εξισορρόπησης κλίσης σε στροφές της S-Class Coupé, οι προβολείς LED Multibeam στη CLS και η συνολική φιλοσοφία της CLA Shooting Brake, η οποία – ως προπομπός στην κατηγορία της – συνδυάζει την ομορφία ενός Coupé με τα πρακτικά οφέλη ενός στέισον.

Ο όμιλος κέρδισε στην κατηγορία «Εναλλακτικές μορφές κίνησης» με την εισαγωγή των υβριδικών οχημάτων Plug-In Hybrid S 500 e και C 350 e, καθώς και την αμιγώς ηλεκτροκινούμενη B-Class Electric Drive.

Το ίδρυμα Center of Automotive Management

Η βράβευση στο θεσμό AutomotiveINNOVATIONS Award προκύπτει από μία ενδελεχή μελέτη, που στηρίζεται στη βάση δεδομένων του ιδρύματος Center of Automotive Management (CAM) με έδρα το Bergisch Gladbach της Γερμανίας, που περιλαμβάνει όλες τις εφευρέσεις. Το ίδρυμα CAM ιδρύθηκε το 2004. Είναι ένα ανεξάρτητο ινστιτούτο εμπειρικής έρευνας στην αυτοκίνηση και την κινητικότητα, ενώ διατηρεί το ρόλο ενός συμβούλου στρατηγικής.
Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά εξετάζονται συστηματικά οι τεχνικές καινοτομίες οχημάτων των παγκοσμίων ομίλων αυτοκινήτου με τις μάρκες τους και αξιολογούνται με ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια.

Ως καινοτομίες θεωρούνται εφευρέσεις και νεωτερισμοί, οι οποίοι προσφέρουν πραγματικό όφελος στον πελάτη. Επιπρόσθετα αυτές οι εφευρέσεις θα πρέπει να έχουν ήδη εφαρμοστεί ή να έχουν παρουσιαστεί σε εξελιγμένα πρωτότυπα.

Πηγή: gazzetta.gr