Εξερεύνηση ωκεανών με τεχνολογία της Nissan (video)

Δανείζοντας την τεχνολογία Around View Monitor σε ωκεανογραφικό οργανισμό, η Nissan δίνει λύση στην εξερεύνηση των ωκεανών.

Το σύστημα πανοραμικής θέασης «Around View Monitor», που προσφέρει στους οδηγούς τη δυνατότητα επισκόπησης του χώρου γύρω από το αυτοκίνητο σε γωνία 360 μοίρες, θα φτάσει στα έσχατα βάθη των ωκεανών. Δανείζοντας την τεχνολογία αυτή στον Οργανισμό Ωκεανογραφίας – Γεωλογίας και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας, η Nissan συμμετέχει σε  κοινό σχέδιο, που αναμένεται να βοηθήσει στην αποκάλυψη των μυστικών, που κρύβουν οι ωκεανοί.

Το σύστημα Around View Monitor αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα του ωκεανογραφικού ινστιτούτου στην προσπάθεια εξερεύνησης των θαλασσών σε συνεργασία και με τηλεκατευθυνόμενα οχήματα – βαθυσκάφη. Συγκεκριμένα, με την τεχνολογία AVM της Nissan, οι χειριστές των ρομποτικών οχημάτων θα μπορούν να έχουν μια τρισδιάστατη και ολοκληρωμένη εικόνα του περιβάλλοντος γύρω από το βαθυσκάφος, ενώ μέχρι σήμερα η εικόνα ήταν δύο διαστάσεων και προς μια κατεύθυνση. Έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να αποφύγουν τα εμπόδια, προκειμένου να επιτύχουν το έργο τους πιο εύκολα και με ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα AVM είναι μία από τις βασικές  τεχνολογίες της Nissan και στην εξέλιξη της αυτόνομης κίνησης οχημάτων, κάτι που αναμένεται να λανσάρει εμπορικά το 2020. Το AVM έκανε το ντεμπούτο του το 2007 και έκτοτε εξελίσσεται συνεχώς. Το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει μια εικόνα 360 μοιρών του αυτοκινήτου με άποψη από ψηλά. Η τεχνολογία αυτή βοηθά τους οδηγούς να επιβεβαιώσουν με ακρίβεια τη θέση του  οχήματος σε σχέση με τους χώρους στάθμευσης, που έχουν επιλέξει,  πραγματοποιώντας με ευκολία και ασφάλεια τους σχετικούς  ελιγμούς. Το 2011 η  Nissan πρόσθεσε στα μοντέλα που διαθέτουν AVM  και το σύστημα «ανίχνευσης κινούμενων εμποδίων» (Moving Object Detection). Δείτε στο ενδιαφέρον video με ποιο τρόπο η Nissan θα συμβάλλει στην ανακάλυψη των τελευταίων μεγάλων μυστικών της γης, που κρύβονται στα αχανή βάθη των ωκεανών.

Πηγή: gazzetta.gr