Παρουσιάστηκε το Volvo XC 90 Excellence (video)

Στην έκθεση της Σαγκάης στην Κίνα η Volvo παρουσιάζει μια έκδοση του XC90, που εξασφαλίζει πρωτόγνωρο επίπεδο άνεσης.

Η πιο πολυτελής έκδοση μοντέλου της Volvo στα 88 χρόνια ιστορίας της μάρκας θα είναι το XC90 Excellence, το οποίο βασίζεται στο νέο μεγάλο SUV της σουηδικής εταιρείας. Η πρώτη και κυριότερη αλλαγή στο εσωτερικό του αυτοκινήτου με στόχο την απογείωση της άνεσης των επιβατών αφορά την αλλαγή στη διάταξη από 7θέσια σε 4θέσια.

Τιμώμενα πρόσωπα στο XC90 Excellence είναι οι πίσω επιβάτες, οι οποίοι περιορίζονται σε δύο, αλλά απολαμβάνουν ανέσεις, που δεν βρίσκεις ούτε σε ένα οικιακό σαλόνι: τα καθίσματα είναι επενδυμένα με δέρμα υψηλής ποιότητας, οι πλάτες τους ρυθμίζονται, διαθέτουν σύστημα αερισμού και σύστημα μασάζ. Στο πάτωμα υπάρχουν ειδικά υποπόδια και φυσικά ανεξάρτητο σύστημα θέρμανσης – αερισμού, το οποίο μάλιστα ενσωματώνει και σύστημα ιονισμού του αέρα για να έρχεται στο εσωτερικό απόλυτα καθαρός.

Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ, καθώς οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους οθόνες, πτυσσόμενα τραπεζάκια, χώρο που ψύχεται και θερμαίνεται, ένα μπαρ με κρυστάλλινα ποτήρια της σουηδικής Orefors και ένα εξελιγμένο σύστημα ήχου surround από την κορυφαία εταιρεία B&W.

Συνολικά η έκδοση Excellence έχει δεχτεί επιπρόσθετη προσοχή στην απομόνωση των θορύβων του περιβάλλοντος με την υιοθέτηση περισσότερων μονωτικών υλικών, ενώ ακόμα και τα ελαστικά ανήκουν στην ειδική σειρά της Pirelli με την τεχνολογία μείωση θορύβου «Noise Cancelling System(PNCS)».

Η Volvo δεν ανακοίνωσε με ποιές μονάδες κίνησης θα διατίθεται η νέα αυτή υπέρ – πολυτελής έκδοση του XC90, ωστόσο θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες αγορές μέσα από μια online εφαρμογή, που θα δημιουργηθεί ειδικά για αυτή.

Πηγή: gazzetta.gr