Σώθηκε από θαύμα οδηγός των IndyCars (video)

Αγρατσούνιστος βγήκε ο οδηγός ενός μονοθεσίου του πρωταθλήματος IndyCar, όταν το αυτοκίνητό του απογειώθηκε, ενώ η ταχύτητά του ξεπερνούσε τα 330 χλμ./ώρα!

Νέο σοβαρό ατύχημα σε αγώνα του πρωταθλήματος IndyCar. Ο Αυστραλός Ράιαν Μπρίσκοου ήρθε σε επαφή με ένα άλλο μονοθέσιο στην πίστα της Φοντάνα και ενώ εκινείτο με περίπου 338 χλμ./ώρα. Το αποτέλεσμα ήταν να απογειωθεί το αυτοκίνητο του Μπρίσκοου, να κάνει αλλεπάλληλες τούμπες και να προσγειωθεί τελικά στην πίστα.
Ο Αυστραλός δεν έπαθε σαν από θαύμα τίποτα και οι πρώτες τηλεοπτικές εικόνες τον δείχνουν να σηκώνει και τους δύο αντίχειρες προς τα πάνω, ενώ βγαίνει από το αυτοκίνητο λέγοντας «είμαι καλά, δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα».
Μόλις πριν λίγες εβδομάδες είχε τραυματιστεί σοβαρά στη φημισμένη πίστα της Ινδιανάπολις ο Τζέιμς Χίντσκλιφ.
Ο Μπρίσκοου είχε εμπλακεί και το 2005 σε ένα ανάλογο περιστατικό, όταν είχε συγκρουστεί το μονοθέσιό του με το αυτοκίνητο του Μάριο Αντρέτι. Το αποτέλεσμα ήταν τότε, να πάρει το αυτοκίνητό του πολλές τούμπες, να χτυπήσει στα προστατευτικά τοιχία και να πιάσει φωτιά. Ο Αυστραλός είχε τραυματιστεί σοβαρά, κατάφερε όμως να συνεχίσει την καριέρα του στις πίστες. Να σημειώσουμε, ότι πριν ξεκινήσει ο Μπρίσκοου στα IndyCars ήταν το 2004 δοκιμαστής οδηγός στην ομάδα της Toyota στη Formula 1.

Πηγη: gazzetta.gr