Στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας το πρώτο Jaguar SUV (video)

Στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση το Jaguar F-Pace, το πρώτο SUV της βρετανικής εταιρείας.

Παρότι η πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου Jaguar F-Pace έχει προγραμματιστεί για τη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, ένα πρωτότυπο δείγμα του μοντέλου θα είναι το αυτοκίνητο υποστήριξης της ποδηλατικής ομάδας Sky Team στον επερχόμενο ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας, που ξεκινάει το Σάββατο 4 Ιουλίου.

Το νέο F-Pace είναι ένα μεσαίο SUV που έχει ως στόχο τις BMW X4, Mercedes GLC Coupe και Porsche Macan. Οι βασικοί κινητήρες του θα είναι τετρακύλινδροι δίλιτροι diesel και βενζίνης, ενώ στην κορυφή της γκάμας θα διατίθεται με V6 βενζίνης 3.0 λίτρων. H Jaguar υπόσχεται χαμηλό βάρος και σπορ συμπεριφορά χάρη στην αρχιτεκτονική του πλαισίου, που ορίζεται ως Aluminum Intensive Architecture, δηλαδή στη χρήση εκτεταμένων μερών από αλουμίνιο για μείωση του βάρους. Όπως φαίνεται και από το ελάχιστα καμουφλαρισμένο αμάξωμα του νέου F-Pace, το SUV διατηρεί εν πολλοίς την αισθητική φόρμα των sedan XE και XF και ταυτόχρονα έχει άμεση συγγένεια με το πρωτότυπο που είχε εμφανιστεί το 2013 με το κωδικό όνομα C-X17.

Πηγή: gazzetta.gr