Τα 5 λάθη που δεν πρέπει να κάνουμε στα κατοικίδια μας

Διαβάστε τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στα κατοικίδια μας όπως εξηγούν οι κτηνίατροι.

 

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή στο κατοικίδιο τους.

Το φαινόμενο αυτό γίνεται μεγαλύτερο όσο μεγαλώνει και η ηλικία του κατοικίδιου. Ο αρχικός ενθουσιασμός ξεθωριάζει και τα περισσότερα ζωάκια βρίσκονται παρατημένα χωρίς καμία φροντίδα

 

Η αυτοδιάγνωση των παθήσεων πολλές φορές μπορεί να αποβεί μοιραία για το κατοικίδιο μας.

Για το σκοπό αυτό υπάρχουν οι κτηνίατροι. Όσο καλοί γνώστες και αν είστε εμπιστευθείτε την υγεία του αγαπημένου σας συντρόφου μόνο σε έμπιστα χέρια. Οι κτηνίατροι εξηγούν ότι μικρά προβλήματα υγείας μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την υγεία του ζώου αν δεν γίνει η σωστή παρέμβαση.

 

Η διατροφή του ζώου είναι άκρως σημαντική.

Πολλοί άνθρωποι έχουν κακές συνήθειες στο τάισμα του κατοικίδιου τους. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι να δίνουν τα γεύματα τους στα κατοικίδια χωρίς να υπολογίζουν τις σωστές ποσότητες. Επίσης στα μαγειρευτά γεύματα υπάρχουν μέσα και ουσίες που δεν είναι κατάλληλες για τα κατοικίδια μας με αποτέλεσμα να επιβαρύνουμε την υγεία μας. Η διατροφή είναι πολύ σημαντικό στην υγεία του ζώου μας και πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του κτηνίατρου.

 

Τα on line σκευάσματα είναι αμφιβόλου ποιότητας.

Όπως δεν θα παίρνατε ένα φάρμακο ή συμπλήρωμα διατροφής από άγνωστες πηγές προέλευσης για τον οργανισμό σας, το ίδιο πρέπει να κάνετε και για το κατοικίδιο σας. Οι χαμηλές τιμές σε τροφές, συμπληρώματα, βιταμίνες κ.α δεν θα έπρεπε να αποτελούν παράγοντα επιλογής. Εμπιστευθείτε μόνο επώνυμα προϊόντα και εταιρείες που βρίσκονται χρόνια στον χώρο των κατοικίδιων.

 

Μην αγνοείτε την βίαιη συμπεριφορά του ζώου σας.

Πολλοί ιδιοκτήτες εκτρέφουν επίτηδες την βία στο κατοικίδιο τους. Άλλοι την αντιμετωπίζουν μόνοι τους χωρίς να έχουν τις κατάλληλες γνώσεις. Και στις δύο περιπτώσεις η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και χρήζει παρέμβασης ειδικών. Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή το κατοικίδιο θα στραφεί και εναντίον σας, και τότε θα είναι αργά.