Αποκλειστικό: Η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, το κίνημα θα αποκτήσει νέο αρχηγό στις διαδικασίες του ερχόμενου συνεδρίου σε δύο μήνες, αφού ο ίδιος αποχωρεί.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, διεκδικητές της Προεδρίας θα είναι η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Οι ισορροπίες σε αυτή τη φάση λειτουργούν προς όφελος της Γεννηματά, ωστόσο είναι πρώιμο για να γίνει μια πρόβλεψη, αφού δεν έχει καθοριστεί ακόμα ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διαδοχή.

Απόλυτος κυρίαρχος, όπως είναι φυσικό, είναι ο Βενιζέλος. ο οποίος επιδιώκει την ανάδειξη οργάνων μέσα από το συνέδριο κι όχι μετά την εκλογή του νέου αρχηγού, όπως θα ήθελαν Γεννηματά και Λοβέρδος.

Γι” αυτό λοιπόν οι «δελφίνοι» είναι αμήχανοι, καθώς φοβούνται πως έτσι ο Βενιζέλος θα έχει ακόμα τη δύναμη να καθορίσει τις εξελίξεις και να κάνει πράξη αυτό που είχε δηλώσει πριν χρόνια: Ο διάδοχός του να προέρχεται από τη γενιά των 35άρηδων.

Ποιοι είναι αυτοί: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Εύα Καϊλή και Νίκος Ανδρουλάκης. Σε αυτή τη φάση, Καϊλή και Ανδρουλάκης συμπορεύονται πίσω από τον Κωνσταντινόπουλο, ωστόσο κανείς δεν αποκλείει η συμμαχία αυτή να έχει «κοντή» ημερομηνία λήξης.

Συνεπώς, μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα.»Έχει πολύ ψωμί» ακόμα η διαδοχή…!

Ξερόλας