Αποκλειστικό: Θα ήθελε ο Π.Καμμένος επιστροφή του Καραμανλή;

Τον τελευταίο καιρό έχουμε ακούσει και διαβάσει πολλά για τη σχέση του Πάνου Καμμένου με τον Κώστα Καραμανλή.

Ειδικά το διάστημα από την ψήφιση του Π.Παυλόπουλου μέχρι σήμερα, πλήθος παραπολιτικών άρθρων κάνουν λόγο για το ότι ο Καμμένος παραμένει «καραμανλικός».

Προσπάθεια «γεφυρώματος» της απόστασης ή αλήθεια;

Δεν έχουμε απάντηση στο ερώτημα. Θυμόμαστε πολύ καλά όμως  ένα σημείο από παλαιά συνέντευξη του Π.Καμμένου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και στη δημοσιογράφο Ελένη Δελβινιώτη:

«Έχω απογοητευτεί από τη στάση του Κώστα Καραμανλή. Θεωρώ πλέον ότι έχει διαλέξει το δικό του δρόμο, το δρόμο της σιωπής. Τώρα πλέον είναι πολύ αργά ακόμα και για να μιλήσει. Τώρα , έχουν έρθει έτσι τα πράγματα στη χώρα, ώστε ακόμα και αν μιλήσει για να ανατραπεί αυτό το κακό που έχει γίνει θα πρέπει να κινηθούν άλλες δυνάμεις για να αναλάβουν τη διακυβέρνηση του τόπου. Δεν μπορεί αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο, αυτοί που στήριξαν την πολιτική των μνημονίων ακόμα και αν δεν την πίστευαν, να συνεχίσουν να είναι συνδιαχειριστές της εξουσίας.»

Πώς από την παραπάνω τοποθέτηση του Π.Καμμένου, μπορεί να προκύπτει ότι παραμένει «καραμανλικός»…είναι απορίας άξιον.

Σε σχέση με το ερώτημα του τίτλου έχουμε όμως απάντηση. Επιστροφή Καραμανλή θα σήμαινε «σταδιακή εξαφάνιση» των ΑΝΕΛ. Δε θα το αναλύσουμε παραπάνω.

Χ-είρων