Την απόσυρση της συμφωνίας με τους εταίρους, επειγόντως, και την επιστροφή στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση η Αριστερή Πλατφόρμα, μέσω άρθρου στην ιστοσελίδα Iskra.

Χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία που επικύρωσε η βουλή ως βάση για τρίτο μνημόνιο, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του άρθρου ζητούν αυτή να αποσυρθεί επειγόντως.

«Η λεόντεια και αποικιακού χαρακτήρα συμφωνία θα οδηγήσει σε νέο Μνημόνιο, το οποίο θα είναι ακόμη σκληρότερο και θα απαιτήσει νέες διαπραγματεύσεις. Δεν πρόκειται για »τακτικό ελιγμό», ή »κερδισμένο χρόνο» που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές τομές στο εσωτερικό. Ο έλεγχος από πλευράς δανειστών θα είναι χωρίς προηγούμενο και δεν θα δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση να ελαφρύνει το βάρος στα εργατικά και λαϊκά στρώματα, ούτε να προχωρήσει σε μέτρα κατά της διαφθοράς και διαπλοκής. Ακόμη μικρότερο περιθώριο θα υπάρχει για τομές στο κράτος, τους θεσμούς και τα ΜΜΕ μέσα στο νεοαποικιακό πλαίσιο του νέου μνημονίου», τονίζεται στο άρθρο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει το δημοσίευμα, οφείλει να αποσύρει τη συμφωνία και να επιστρέψει στο πρόγραμμα με το οποίο το κόμμα κέρδισε τις εκλογές και «το ιστορικό »ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου».

Το μνημόνιο και η υπερλιτότητα δεν είναι μονόδρομος, τονίζεται. «Υπάρχει εναλλακτική πορεία, η οποία όμως απαιτεί ρήξη με το ασφυκτικό και εκβιαστικό πλαίσιο της ΟΝΕ. Ο Σύριζα πρέπει αμέσως να σχεδιάσει τη νέα πορεία για τη χώρα, την κυβέρνηση και το κόμμα».