Η επιδημία των ελαττωματικών αερόσακων οδηγεί στην ανάκληση όλων των σύγχρονων μοντέλων της Ferrari, που κυκλοφορούν στην αγορά των ΗΠΑ!

Δεν έχει τέλος το σκάνδαλο με τους ελαττωματικούς αερόσακους της ιαπωνικής Takata. Μόνον στις ΗΠΑ έχουν ανακληθεί εξαιτίας τους στα συνεργεία περίπου 34 εκατ. αυτοκίνητα, ενώ από τις 30 Ιουλίου και μετά θα γίνουν 814 περισσότερα.
Ο συγκεκριμένος αριθμός φαίνεται αστείος σε σχέση με το μέγεθος του προβλήματος, έχει όμως τη σημασία του, γιατί αφορά αποκλειστικά μοντέλα της Ferrari. Η ιταλική μάρκα ανακοίνωσε, ότι ενημερώθηκε τον Ιούνιο από την Takata, όμως η ανάκληση των αυτοκινήτων της θα ξεκινήσει από τις 30 Ιουλίου και μετά, ενώ αφορά τα μοντέλα της που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα ανακαλούνται 814 Ferrari 458 Italia, 458 Spider, 458 Speciale A, California T, FF, F12 Berlinetta και LaFerrari!
Πάντως η Takata ενημέρωσε τη Ferrari, ότι οι αερόσακοι στα αμερικανικά μοντέλα της πρέπει να ελεγχθούν για την αποτελεσματικότητά τους και δεν κινδυνεύουν από αυτούς οι επιβάτες των αυτοκινήτων!

Πηγή: gazzetta.gr