14οι Θερινοί Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics – Τελετή Αφής της φλόγας στην Πνύκα

Με τον Προέδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, να δίνει το παρών ,έλαβε χώρα στον Ιερό Βράχο της Πνύκας η τελετή αφής της Φλόγας για τους 14ους Θερινούς Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο Λος Άντζελες το διάστημα 25 Ιουλίου-2 Αυγούστου. Μετά την έπαρση των σημαιών της Ελλάδας, των Ηνωμένων Πολιτειών και των Special Olympics, χαιρετισμό απηύθυνε ο αθλητής της ιστιοπλοΐας, Γιάννης Στρατηγόπουλος.

Η πρόεδρος του οργανισμού Special Olympics Ελλάς, Γιάννα Δεσποτοπούλου, τόνισε στο μήνυμά της προς τους αθλητές πως «θα μας θυμίσετε ότι η ελπίδα είναι πιο δυνατή από την απόγνωση» και εξέφρασε την ευχή «οι αγώνες σας να εμπνεύσουν όλο τον κόσμο», ενώ η διευθύνουσα σύμβουλος της διεθνούς επιτροπής Special Olympics, Τζάνετ Φρέτσερ, τόνισε ότι η Φλόγα και οι αγώνες θα βοηθήσουν «να ενωθούμε με ένα πνεύμα αποδοχής και σεβασμού».

Χαιρετισμό απηύθυνε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η στήριξη της δικής σας προσπάθειας αναβαθμίζει την ανθρωπιά, τον πολιτισμό, είναι απόλυτη υποχρέωση προς τον εαυτό μας. Στη ζωή τελικά υπάρχουν αξίες που δεν μετριούνται με το χρήμα. Αυτή η προσπάθεια αποκτά ένα θετικό πρόσημο, ένα πανίσχυρο μήνυμα, ένα μήνυμα ανοχής στη διαφορετικότητα», ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην ομιλία του επισήμανε ανάμεσα σε άλλα ότι «το ολυμπιακό πνεύμα αναδύεται ατόφιο μέσα και από τη διοργάνωση των Special Olympics. Εύχομαι το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι και της ειρήνης να γίνει μια φλόγα που θα διαλύσει την καταχνιά των χαλεπών καιρών που ζούμε σήμερα».

olympic_flame-620x320