Αυτοί είναι οι λόγοι που αξίζει να περιμένεις λίγο ακόμα πριν συγκατοικήσεις με τον σύντροφό σου!

Συμβαίνει σχεδόν φυσικά. Είστε λίγους μήνες μαζί, είστε πολύ ερωτευμένοι, θέλετε να  εξαυλωθείτε αν γίνεται ο ένας μέσα στον άλλον, αρέσει και στους δύο το πράσινο και το Κουκάκι και μία μέρα εκεί που περπατάτε χεράκι-χεράκι στο πεζοδρόμιο λέτε «Μωρε δεν μένουμε μαζί να γλιτώσουμε το πήγαινε-έλα και τις βενζίνες και να φτιάξουμε το δικό μας κόσμο, να κλειστούμε μέσα και να ταίζουμε τηγανίτες με μέλι ο ένας τον άλλον;»Πριν τον κοιτάξεις με μάτια πλάνα και πεις το μεγάλο «ναι», έχουμε χρέος να παγώσουμε το χρόνο, να έρθουμε να σε σκουντήξουμε στην πλάτη και να σου πούμε
«Γεια. Εγώ είμαι. Ερχεσαι λίγο να σου πω κάτι που θέλω μία στιγμή;»

Η αλήθεια είναι ότι υπό αυτές τις συνθήκες και σαν επιστέγασμα της παράφορης λατρείας σας η συγκατοίκηση ακούγεται ιδανικό πλάνο. Κι όμως. Ακριβώς επειδή είναι τόσο ιδανικές οι συνθήκες, σου έχω μερικούς λόγους για να το καθυστερήσετε, να παρατείνετε τον χρόνο αναμονής και να απολαύσετε ο ένας (και) την απουσία του άλλου (κι ελπίζω να μη φάω βρωμόξυλο γι” αυτό).

1. Οι επιστημονικές έρευνες λένε ότι με αυτό τον τρόπο επισπεύεις τον χωρισμό
Θα θέλαμε πάρα πολύ να ξεκινήσουμε με κάτι αισιόδοξο, αλλά τα νέα δεν είναι καλά.Επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως για δύο ανθρώπους μέχρι 25 χρονών που μετακομίζουν μαζί δεν το μέλλον δεν είναι ελπιδοφόρο. Αντιθέτως, όσο περισσότερο περιμένουν -μέχρι τα 30 ας πούμε- τόσο πιο πετυχημένη και μεγάλη σε διάρκεια θα είναι η σχέση τους. Και δεν ξέρω κάποιον ερωτευμένο που να μην ονειρεύεται κάτι τέτοιο.


2. Είσαι σίγουρη ότι θέλεις να μάθεις από τώρα τις βρωμερές πλευρές του φίλου σου;

Αν οι τρίχες στο νιπτήρα, οι βρωμερές κάλτσες και το να λέει το αλφάβητο ρεύοντας τις μπύρες που ήπιε είναι πράγματα που δεν σε πειράζουν, τότε ναι, go for it.

3. Για να μην μιλήσουμε για τις δικές σου.
Μερικές φορές δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να βλέπεις την χειρότερη τηλεοπτική σειρά, να σχολιάζεις φωναχτά και να τρως παγωτό και πατάτες τηγανιτές εναλλάξ μέχρι να μοιάζεις ότι διανύεις τον 4ο μήνα εγκυμοσύνης. Ναι, είναι οι στιγμές που πέφτει και το τελευταίο προπύργιο της αξιοπρέπειας σου, αλλά χωρίς τις ένοχες μας απολαύσεις θα ήμασταν μισοί.

4. Θα χρειαστεί να εντάξετε στην σχέση σας τα Βαρετά Σοβαρά Πράγματα.
Αυτά που δεν έχουν καθόλου πλάκα. Όπως τα «Μην ξεχάσεις να μου αφήσεις λεφτά για τη ΔΕΗ;», «Καλά γιατί δεν πήγες να πληρώσεις το τηλέφωνο;»
«Μπορώ αυτό το μήνα να μην σου δώσω το δικό μου μερίδιο στο ενοίκιο γιατί δεν βγαίνω;»
«Νομίζω ήταν η σειρά σου να πας σούπερ μάρκετ». Και το να συζητάς πως θα μοιράσετε τους λογαριασμούς και τις δουλειές του σπιτιού -πιστεψέ μας- δεν είναι κάτι που το θέλεις τους πρώτους μήνες μίας σχέσης. Ακόμα κι αν μείνατε μαζί για να μοιραστείτε τα έξοδα.

5. Δεν θα μπορείς να απομονωθείς όταν θα θέλεις να απομονωθείς.
Πάνω σε έναν τσακωμό και για να αποφύγεις να πεις πράγματα που δεν θέλεις να πεις ή απλώς για να σκεφτείς καθαρά, σίγουρα μπορείς να φύγεις από το σπίτι για λίγο και να ζήσεις το δράμα σου με την ησυχία και το παγωτό σου από το περίπτερο, αλλά αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να επιστρέψεις σε αυτό όταν το μόνο που θέλεις είναι να μην του ξαναμιλήσεις μέχρι μεθαύριο. Απλά λέμε.

6. Μπορείτε να μαζέψετε χρήματα για κάτι καλύτερο
Σκέψου το. Αν το βάλετε σαν στόχο κι αρχίσετε να αποταμιεύτε χρήματα, σε έξι μήνες θα μπορείτε να μείνετε σε ένα πιο άνετο σπίτι που στην πραγματικότητα θα χωράει δύο ανθρώπους και όχι έναν όπως η γκαρσονιέρα στην οποία ονειρεύεστε να στριμωχτείτε.

7. Αν διανύεις τη δεκαετία των 20, θέλεις ακόμα να κάνεις πράγματα
Οκ για να είμαστε δίκαιες, μαζί με το φίλο σου κερδίζεις άλλα πράγματα τα οποία μπορεί να είναι περισσότερο σημαντικά για σένα. Αλλά συνήθως θέλεις να εξερευνήσεις τον κόσμο. Να πας διακοπές με τις φίλες σου. Να βγεις μέχρι το πρωί κρατώντας τα παπούτσια στο χέρι. Να κάνεις λάθη και ηλίθιες επιλογές.
«Μα όλα αυτά μπορείς να τα κάνω και με το φίλο μου». Πες μας σε ποιο σημείο να βάλουμε τα γέλια.

8. Θα χάσεις εκείνη τη φάση που όλα στον άλλον μοιάζουν μαγικά
Και ο λόγος είναι απλός. Θα τα δεις τόσες φορές μπροστά σου και, όπως είναι φυσικό, θα τα απομυθοποιήσεις. Κανείς δεν λέει ότι είναι κακό να ζεις στην πραγματικότητα, αλλά σε μία σχέση είναι πιο ωραία η θέα από τα σύννεφα.

9. Θα κάνεις λιγότερο σεξ
Την απομυθοποίηση, για την οποία μιλούσαμε στο Νο 8, έρχεται να την επιστεγάσει το βαρύ πέπλο της οικειότητας και του «βαριέμαι». Και σε αυτό το «βαριέμαι» συμπεριλαμβάνει και την συχνότητα που θα θέλετε να κάνετε σεξ.
Γιατί όταν έχεις τον άλλον διαθέσιμο ανά πάσα ώρα και στιγμή, αργά ή γρήγορα παύεις να νιώθεις το εκρηκτικό συναίσθημα της επιθυμίας και του «θέλω να σου βγάλω τα ρούχα τώρα».

Τα καλύτερα θα χάσεις; Κρίμα είναι.