Υπάρχει ένας τρόπος να κερδίσουν οι άνδρες μια μικρή… παράταση στο σεξ εφαρμόζοντας μια απλή τακτική! (video)

Πρόκειται για μια μη επεμβατική και ανέξοδη μέθοδο που χαίρει της υποστήριξης των επιστημόνων.

Οι ασκήσεις Kegel, οι οποίες βοηθούν στην εκγύμναση των μυών του πυελικού εδάφους (ηβοκοκκυγικοί μύες), συμβάλλουν τόσο στον καλύτερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης προλαμβάνοντας την ακράτεια όσο και στη βελτίωση των σεξουαλικών επιδόσεων.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε παλαιότερα στην επιθεώρηση Urology υπέδειξε ότι άνδρες που είχαν εκδηλώσει χρόνιο σύνδρομο πόνου στην πύελο (λεκάνη) παρουσίασαν σημαντική βελτίωση όσον αφορά τα επίπεδα πόνου, τα ουρολογικά συμπτώματα, τη στυτική δυσλειτουργία και την ερωτική διάθεση έπειτα από ένα πρόγραμμα ασκήσεων ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους. Όλοι οι άνδρες, όχι μόνον αυτοί που αντιμετωπίζουν πόνο, μπορούν να επωφεληθούν στη σεξουαλική τους ζωή από ένα τέτοιο πρόγραμμα ασκήσεων.

Πώς γίνονται οι ασκήσεις

Αρχικά πρέπει ο άντρας να εντοπίσει την ακριβή θέση των ηβοκοκκυγικών μυών. Μπορεί να το πετύχει προσπαθώντας να διακόψει τη ροή των ούρων κατά την ούρηση. Οι μύες που χρησιμοποιεί για να διακόψει τη ροή είναι οι ηβοκοκκυγικοί μύες. Μια χρήσιμη ένδειξη για τον ορθό εντοπισμό των ηβοκοκκυγικών μυών: Κατά τη σύσφιξη των μυών αυτών, οι όρχεις ανυψώνονται ελαφρώς.

Οι ασκήσεις Kegel μπορούν να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, είτε σε καθιστή είτε σε ύπτια θέση (ανάσκελα). Ο άνδρας θα πρέπει να σφίξει τους ηβοκοκκυγικούς μύες, να τους κρατήσει σφιγμένους από 5 έως 20 δευτερόλεπτα και μετά να χαλαρώσει. Θα πρέπει να κάνει έως και 50 επαναλήψεις, ξεκινώντας από 5 ή 10 και αυξάνοντας σταδιακά τον αριθμό.